Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Tehetséges diákokat és tanáraikat díjazták

Szeged - Három tehetséges diákot és három tanárt díjazott Szeged önkormányzata tegnap a városi tehetségnapon.
– Szeged önkormányzata az elmúlt évtizedekben kifejezetten nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy már az óvodáskortól kezdve az általános iskolán, középiskolán átívelően segítse azokat a tehetséges gyermekeket, diákokat, akik egy-egy tudományterületen, a művészet vagy a sport területén kiemelkedőt tudnak nyújtani – mondta Solymos László, Szeged alpolgármestere, aki tegnap a Tisza-parti város fiatal tehetségeinek és az őket áldozatos munkával felkészítő tanároknak adott át díjakat az Agórában. Az elmúlt években is rendre megünnepelték március 25-én a tehetséges diákokat.

Tehetséges diákokat és tanáraikat díjazták. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Szerény matekos

– Szerintem leginkább a szorgalom számít, de mindenáron kell egy kis tehetség is a jó eredményekhez – fogalmazott szerényen Williams Kada. A speciális matematika tagozatos fiatalember sokat jár versenyekre, a múlt héten három megmérettetésen is volt. A matematikán kívül fizikából és kémiából is erős, a zongora a hobbija. Kitűnő tanuló, tavaly egy országos helyesírási versenyen döntőbe jutott. Apai nagyapja amerikai. A matematika érdekli leginkább, ezt az is bizonyítja, hogy az idén minden olyan matekversenyen döntőbe jutott, amelyen elindult.

Szeged Ifjú Tehetsége díjat kapott Martin Bogdán, a Király-König Péter Zeneiskola növendéke, a Zrínyi Ilona Általános Iskola 8. osztályos tanulója, Orbán Gergő, a Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola Kiss Ferenc Erdészeti Tagintézményének tavaly végzett erdésztechnikusa és Williams Kada, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium 8. M osztályos diákja.

Szeged Ifjú Tehetségéért díjban részesült Hotziné Ördögh Margit, a Király-König Péter Zeneiskola zongoratanára, Halápi Nándor, a Kiss Ferenc Erdészeti Tagintézmény mérnöktanára, igazgatója, valamint Mike János, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium matematika–fizika–számítástechnika szakos pedagógusa. Szeged önkormányzata megajándékozta azt a 40 fiatalt is, aki egyszeri, 50 ezer forintos ösztöndíjban részesült az Esélyt a középiskolás tehetségnek című pályázaton.

A díjátadó gálán felléptek a Király-König Péter Zeneiskola növendékei, a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tanulói és az Akropolisz Táncszínház táncosai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonytalan a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület jövője

Hatályon kívül helyezte a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület feloszlatása érdekében benyújtott ügyészségi keresetet elutasító elsőfokú bírósági döntést a Szegedi Ítélőtábla hétfőn. Tovább olvasom