Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Tehetséges fiatalokat keres a színház - Gyakorlati helyet biztosítanak a színészpalántáknak

Szeged - Színművész hallgatóknak hirdetett castingot a Szegedi Nemzeti Színház. Horgas Ádám a drámatagozat új vezetője szerdán 25 fiatalnak tartott tréninget, majd közülük választotta ki azokat, akiket a jövő évadban már láthat a szegedi közönség.
A Szegedi Nemzeti Színház új vezetése tréninggel összekötött castingot tartott szerdán azzal a céllal, hogy gyakorlati helyet biztosítson fiatal művészek számára.

– Eddig még nem volt ehhez hasonló trégning Szegeden – mondta Horgas Ádám rendező, a színház drámatagozatának augusztus 1-től kinevezett vezetője. – Célunk az, hogy a következő évadra tehetséges fiatalokat találjunk, konkrét szerepekre is keresünk színészeket. Ugyanakkor az is fontos a jövőre nézve, hogy a társulat számára kineveljünk tehetséges fiatalokat – magyarázta.
Tehetséges fiatalokat keres a színház - Gyakorlati helyet biztosítanak a színészpalántáknak. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA


Eredetileg úgy indították el a kiírást, hogy diplomás vagy annak megszerzése előtt álló fiatalokat keresnek, ám végül úgy gondolta a színház új vezetése, hogy nem zárkóznak el a tehetségektől, nyitottak bárki felé. A felvételi két részből állt, délelőtt gyakorlati térninget tartottak különböző feladatokkal, míg délután egyénileg is meghallgatták a legjobbakat. A fiatalok között voltak már korábban végzett színészek is, ám sokan érkeztek a budapesti, kaposvári és marosvásárhelyi egyetemről is. Erdélyből hatan jöttek, köztük Zsenák Lilla, aki ötödéves hallgató, és elmondta: nagyon örül a lehetőségnek, hiszen nem könnyű gyakorlati helyet találni.

A tegnapi első meghallgatáson huszonöten voltak, ám mivel ennél jóval nagyobb volt az érdeklődés, később kiírnak majd még egy casting időpontot. A kiválasztott fiatalokat a jövő évadban már a színpadon is láthatja a közönség.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rongálás elkövetőjét keresi a rendőrség - Fotó

Rongálás elkövetőjét keresi a rendőrség - Fotó
A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki egy szegedi építési… Tovább olvasom