Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Tejben-borban fürösztötték

A mindössze tizenhat esztendős szegedi Domonkos Bianka nem csak csinos, de bátor, talpraesett lány is. A ságváris diák ugyanis egyedül képviselte Magyarországot Kínában a Miss Tourism International szépségversenyen. Bianka kíséret nélkül vágott neki a távol-keleti kalandnak.
A Miss Tourism International szépei. Jobbról a második Domonkos Bianka. Fotó: DM/DV
A tizenhat esztendős szegedi Domonkos Bianka az utóbbi két évben elismerést vívott ki magának a hazai modellszakmában. Tavaly Belgrádban a Miss Sirens of the Worlds szépségversenyen elnyerte a legtehetségesebb lánynak járó különdíjat és első szegediként bejutott a Miss Hungary tinidöntőjébe. A ságváris diáklányra idén is nagy feladat várt: ő képviselte hazánkat Kínában, a Miss Tourism International elnevezésű modellversenyen.

A világ minden részéről, összesen hat kontinensről, több rosta után választottak ki negyvenegy lányt. Ők képviselhették országukat a kínai turisztikai világszépe döntőn. A tizenhat éves Bianka (kazahsztáni társával) a legfiatalabb indulóként került be a felnőtt mezőnybe. Amikor megtudta, hogy hová kell utaznia, nem esett kétségbe, azonnal lázas készülődésbe kezdett.

– Két hetem volt az indulásig, vízumot kellett intéznünk, repülőjegyet kellett rendelnünk. Szerencsére sok kínai él Szegeden, tőlük kértem információkat az országról. A nagyáruház kínai boltjának vezetője megadta a számát, hogy nyugodtan hívjam, ha nem értetem meg magam a helyiekkel. Végül nem volt szükségem a segítségére – nevetett Bianka.

Bár a szülőknek kevésbé tetszett a kaland, azért előteremtették a kétszáz dolláros nevezési díjat – az utazás és a szállás költségeit a kínai kormány fedezte.

Bianka telepakolta a bőröndjét fellépőruháival, nagyestélyivel, koktél- és nemzeti ruhával, sminkkészlettel, majd nekiindult a kereken egy napig tartó nagy utazásnak.

– Apukám vitt ki Ferihegy 2-re, ahonnan közvetlen járattal tíz órán át repültem Pekingig. Már itt felkészítettek arra, hogy mi is vár rám: kétszer is kínai ételt szolgáltak fel a légi kísérők. A fővárosban egy négyemeletes monumentális repülőtéren kellett átszállnom. Gouangzanig további kétórás repülőút várt rám – mesélt az utazás fáradalmairól Bianka.

A boldog földet érés után mindjárt megismerkedett Miss Romániával. A két 180 centiméter fölé nőtt lány párbeszéde valahogy így zajlott le az őket bámuló helyi emberek között: – Ó, Miss Turism? – Yes. – Miss Romania? – Yes. És máris megpecsételődött a két kelet-európai szépség barátsága.

Barátságok

Bianka nemcsak a kifutón, de a vetélytársai között is nagyon népszerű volt. Sokan keresték a társaságát. Miss Hongkonggal igazi barátnők lettek, a későbbi győztes Miss Romániával együtt laktak és együtt utaztak haza. Miss Indiával is megbeszélték, hogy az internet segítségével tartják majd egymással a kapcsolatot.

Újabb háromórás autókázás, majd a szállodába való megérkezés után máris színpadi próba várta őket. Ami utána következett az maga volt a földi paradicsom. A lányok négy különböző városban, ötcsillagos luxushotelekben laktak, minden óhajukat lesték a szervezők.

Fakádakban, szó szerint tejben és vörösborban fürösztötték a szépségeket. A fellépéseikkor tömegek várták őket, nyitott limuzinokból szórták a virágszirmokat és a kínai média is sokat foglalkozott velük.

A Miss Turism szépségverseny döntőjét egy hatalmas sportcsarnokban rendezték. A gálára ötszázezer forintnak megfelelő összegért árulták a jegyeket. Mégis telt ház volt. A lányok négyszintes, lépcsőzetes elrendezésű színpadon vonultak fel. A pompás show alatt négyszer kellett átöltözniük és három tánckoreográfiát kellett megtanulniuk.

– Óriási élmény volt a kínai kaland. Nehéz visszazökkenni a hétköznapokba, de most a tanulás a legfontosabb. Harmadikos, magyar fakultációs vagyok a Ságváriban, nem mindegy, milyenek lesznek az év végi jegyeim – mondta az öntudatos lány. Lesz folytatás? – kérdeztük Biankától. – Nem tudom. Most tényleg az iskola a fontosabb. A többit majd jövőre meglátjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megsemmisítették a szalmonellás húst

Folytatódik az élelmiszerek fokozott ellenőrzése. Az ellenőrök megyeszerte keresik a Pest megyei cég… Tovább olvasom