Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Tejkvóta: új esztendő

Az úgynevezett tejkvótaév március 31-én jár le: ezt követően kezdődik meg a termelők számára az elszámolási időszak, mely után hozzájuthatnak a támogatáshoz.
Az úgynevezett tejkvótaév március 31-én jár le: ezt követően kezdődik meg a termelők számára az elszámolási időszak, mely után hozzájuthatnak a támogatáshoz. A támogatás összege várhatóan idén is a tavalyihoz hasonló, azaz 8,10 forint kilónként – közölte az MVH sajtóosztálya. Az éves jelentéseket május 10-éig kell eljuttatni az Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft.-hez. Ez a kimutatás az alapja annak, hogy a későbbiekben az arra jogosult tejtermelők hozzájussanak a kvótaalapú támogatáshoz.

Az éves jelentésekben a felvásárló a beszállítótól megvásárolt tej mennyiségéről, a közvetlenül értékesítő termelő pedig az általa eladott mennyiségről nyilatkozik. Ebben az évben nemcsak támogatást kapnak a tejtermelők, hanem az úgynevezett bázisjogosultságot is megállapítja az MVH. Ez nem más, mint a tejtermelők március 31-éig rendelkezésre álló kvótája. Fontos adatról van szó, hiszen a későbbiekben e bázisérték alapján kapják meg a tejtámogatást, vagyis: mostantól nem a mindenkori kvóta alapján, hanem a március 31-én éppen rendelkezésre álló kvótamennyiség, azaz bázis alapján jár a tejtámogatás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivonultak az ellenzékiek a szegedi közgyűlésről

A Fidesz helyi népszavazást kezdeményez a szegedi egészségügyi ellátórendszer átadásáról, miután a… Tovább olvasom