Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Tekepályaügy: nincs bűncselekmény

Szeged - A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény a szegedi tekepályaügyben. Erre reagálva Szentgyörgyi Pál ismét lemondásra szólította fel Kohári Nándort a sportbizottság elnöki posztjáról, a Ferroép-Szeged elnöke pedig azt mondta, a határozat kézhezvétele után feljelenti a képviselőt.
– Bűncselekmény hiányában a rendőrség megszüntette a nyomozást az úgynevezett szegedi tekepályaügyben, a döntés ellen panasszal lehet élni – tájékoztatta lapunkat Szombathy Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mint azt korábban már többször is megírtuk, Kohári Nándor, a szegedi közgyűlés ifjúsági és sportbizottságának fideszes elnöke augusztusban ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon a szegedi önkormányzat és a Szegedi Teke Klub Kft. közötti bérleti szerződés miatt, egyúttal ugyanebben az ügyben vizsgálatot kezdeményezett az Állami Számvevőszéknél (ÁSZ) is. Az önkormányzati képviselő feljelentésében azt állította, a kontraktus vagyoni hátrányt okoz a szegedi önkormányzatnak.

Állok a per elébe

Kohári Nándor lapunk megkeresésére elmondta, hogy nincsenek információi a nyomozás megszüntetéséről. Ha megkapja a rendőrség határozatát, majd eldönti, hogy él-e jogorvoslattal. Egyébként pedig nem mond le az ifjúsági és sportbizottság elnöki posztjáról, és áll egy esetleges per elébe. „Nem bántam meg, hogy feljelentést tettem, és a korábbi kijelentésemet is fenntartom!" – mondta Kohári Nándor.

Az ÁSZ nem indított vizsgálatot, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság pedig elfogultságot jelentett be. A nyomozás lefolytatására az Országos Rendőr-főkapitányság a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki.

– Mivel tudtam, hogy az ügyben nem történt törvénysértés, számomra a nyomozás megszüntetése nem okoz meglepetést – nyilatkozta lapunknak Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester, akit ugyan Kohári Nándor a feljelentésében nem nevesített, de több sajtótájékoztatóján is az ügy egyik felelőseként említett.

Szentgyörgyi Pál megjegyezte, ismét felszólítja a Fidesz-MPSZ önkormányzati frakcióját, hogy Kohári helyett mást delegáljon a sportbizottság élére, mert a képviselő alkalmatlan a tisztségre, alaptalan kijelentéseivel, vádaskodásaival rendkívül sokat ártott a szegedi sportnak.

– Tartom korábbi kijelentésemet, Kohári Nándort jó hírnév megsértése, rágalmazás és becsületsértés miatt fel fogom jelenteni! Megvárom, hogy a rendőrség hivatalosan is közölje velem, hogy a nyomozást megszüntette. Nem lehet szó nélkül tűrni, hogy valaki politikai érdekből a klubot és személy szerint engem is korrupcióval vádoljon – reagált a hírre Karsai Ferenc, a Ferroép-Szeged klubelnöke. A sportvezető azt mondta, ő is száz százalékig biztos volt abban, hogy a rendőrség nem talál bűncselekményre utaló körülményt.

Olvasóink írták

 • 6. triatlonos 2007. december 03. 15:07
  „Az magánügy. Én inkább a tekintetüket, mert az sokkal többet elárul. Habár ezek annyira profik, hogy a szemük se rebben, mert ebben nöttek fel!”
 • 5. maci52 2007. december 03. 01:02
  „Megnézném az "ártatlanok" bankszámláját.!!!!!!”
 • 4. Lala 2007. december 01. 19:07
  „Tévedés a jogerős példálozás mivel a pereknél van jogerős ÍTÉLET”
 • 3. triatlonos 2007. december 01. 11:09
  „Ami jogerős, az azt jelenti, hogy átment a magyar igazságszolgáltatás útvesztőin. De nem jelenti azt, hogy az valós. Ugye példékat nem kell sorolni?”
 • 2. Dezső Bá 2007. december 01. 08:52
  „Következmények nélküli ország vagyunk. Kiderül hogy minden szabályosan történt, nincs bűncselekmény hiába károgott arról a Fidesz - de a fideszes képviselő nem kér bocsánatot, nem mond le, hanem tovább nyomja azt a hazugságot amiről jogerősen kiderült hogy nem igaz.”
 • 1. triatlonos 2007. december 01. 07:33
  „Ez a Szentgyörgyi sokkal bölcsebb lenne, ha hallgatna, mert sport lenyúlás ügyben van múltja!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonötmillió forint az idei zöldbírságrekord

Szeged - A környezetvédelmi hatóság szemétkommandója razziázott tegnap az algyői olajmező határában. Négy kisebb illegális lerakót jegyzőkönyveztek. Tovább olvasom