Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Tekeügy: díjmentességet mindenkinek

Szeged - Kohári Nándor, a szegedi közgyűlés ifjúsági és sportbizottságának fideszes elnöke tegnap sajtótájékoztatón ismételte meg a frakció lapunk tegnapi számában közölt nyílt levelének tartalmát az úgynevezett tekeügyben.
Kohári Nándor, a szegedi közgyűlés ifjúsági és sportbizottságának fideszes elnöke tegnap sajtótájékoztatón ismételte meg a frakció lapunk tegnapi számában közölt nyílt levelének tartalmát az úgynevezett tekeügyben. A képviselő felszólítja a város vezetőit, ha továbbra is előnyösnek tekintik a sportklub szerződését, akkor annak feltételeit – húsz év bérleti díjmentesség három év piaci alapú bérleti díjnak megfelelő felújításért – terjesszék ki minden, a városban helyiséget bérlő gazdasági társaságra, civil szervezetre, valamint az önkormányzati lakások bérlőire.

A Fidesz felvetésére Szentgyörgyi Pál alpolgármester reagált:

Több értelmet, mint sületlenséget!

Válaszlevél Hüvös László Fidesz-frakcióvezetőnek.
Igen érdekes eszmefuttatást olvashattunk annak kapcsán, hogy a Fidesz-frakció tekepályaügyben kreált alaptalan vádaskodásait, feljelentgetéseit a hatóságok elutasították.

A korrekt eljárás az lett volna, hogy bocsánatot kérnek a világ egyik legjobb tekecsapatától, a sikeres sportegyesület vezetőitől és támogatóitól, mindazoktól, akiket besároztak. Ez lett volna a tisztességes emberi megnyilvánulás. Ennek hiányában tán még az is elfogadható gesztus lett volna, ha hallgatnak, és abban reménykednek, hogy a sportot szerető emberek elfelejtik, hogy botrányt keltenek a sport körül.

Ehelyett folytatják azon valótlanságok állítását, amelyekkel kapcsolatban a rendőrség megállapította, hogy nem igazak.
A tények könnyen ellenőrizhetők.
Az egyesület saját maga építette meg Európa legkorszerűbb versenypályáját. Szeged város kiemelt, nemzetközi szintű sportegyesületeinek majd mindegyike az önkormányzat, a város pénzéből épült sportlétesítményt használ.

Az egyesület a kisstadion telekrészének használatáért keményen fizetett mind a telek használati jogért, mind a telek bérletéért. Szeged város kiemelt, nemzetközi szintű sportegyesületeinek mindegyike az önkormányzati sportlétesítményt használják, méghozzá ingyenesen.
Nagyon örülnénk, ha más sportegyesületek támogatói is gazdagítanák a város sportlétesítményeit. Ehhez azonban nem ilyen hozzáállásra van szükség, mint amit a Fidesz-frakció most bemutatott.

A sportot támogató, a sportlétesítményeket fejlesztő vállalkozásokat megbecsülni kell és nem elriasztani.

Szentgyörgyi Pál
gazdasági alpolgármester, Szeged


Olvasóink írták

 • 3. triatlonos 2007. december 04. 20:31
  „Szentgyörgyi bölcsen tenné, ha hallgatna, mert az aki a fiatal sportolók pénzét lenyúlja, annak az lenne a legjobb. Még a közszerepléstől kellene magát távol tartani, mert nem helyes, ha annak ad át dijat, akit korábban megkárositott! Csinálja azt, "amihez ért", addig amig a szegediek eltűrik. Ez az ember nem fog megváltozni, mert a génjeiben gyökereznek a cselekedetei!”
 • 2. torjozs 2007. december 04. 17:02
  „Hehe!
  Ez a Szentgyörgyi saját előterjesztését sem ismeri? A teke klub KFT. az KFT. és nem egyesület! Az egyesület tudtommal a Tekeklub Kft-nek 50%-os bérleti díjat fizet! Legalábbis én így emlékszem! Egy gazdasági társaság megy egy egyesület jogilag sem egy! Vagy nagy Szögedében máskénzt működnek a dolgok?”
 • 1. Lala 2007. december 04. 09:44
  „Most keményen fizetett vagy csak jelképes összeget??
  Jó lenne ha az alpolgármester egyformát mondana”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendszerváltás a kórházi étkezésben

Szeged - Tegnap debütált a szegedi klinikákon az új, színvonalasabb, több választást kínáló menürendszer. Kialakítására a szaktárca közel ötvenmilliós pluszforrást adott három hónapra. Tovább olvasom