Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Telefonkártya-csalók

Két hete írtuk meg: különböző indokokkal ismeretlenek pénzt csalnak ki a mobiltelefonosoktól oly módon, hogy elhitetik velük, a T-Mobile nyereménysorsolásán megnyerték a fődíjat.
Két hete írtuk meg : különböző indokokkal ismeretlenek pénzt csalnak ki a mobiltelefonosoktól oly módon, hogy elhitetik velük, a T-Mobile nyereménysorsolásán megnyerték a fődíjat. Ennek átvételéhez nem kell mást tenniük, mint vásárolnak egy tízezer forintos feltöltőkártyát, aminek kódját a következő híváskor beolvassák a vonal másik oldalán jelentkezőnek. Aki felült ennek, igencsak pórul járt: nyereményről szó sem volt, a kártyáért kiadott pénze pedig a csaló telefonjának egyenlegét hizlalta.

Karikó Helgát egy Kiss Jánosként bemutatkozó illető hívta a T-Mobile nevében, mondván, másfél millió forintot nyert. Neki 14 ezer forint értékben kellett telefonkártyát vásárolnia, amit meg is tett, és csak később jött rá a csalásra.

Ennél is több pénzt akartak kihúzni a zákányszéki Lengyel Laurától. Elmondása szerint pénteken csörgött a telefonja. Egy férfihang közölte vele, 400 ezer forintot nyert. – Tudta a nevemet, és azt is, hogy zákányszéki vagyok. A pontos címemet és az irányítószámomat azonban elkérte, mondván, másnap tudják hova küldeni a pénzt. A nyereményért cserébe mindössze annyit kért, hogy vásároljak négy darab ötezer forintos T-mobile-os kártyát, a kódjait olvassam be neki – mondta a nő.

Laurának szerencsére eszébe jutott korábbi cikkünk. Felhívta a társaság ügyfélszolgálatát, ahol közölték vele, valaki rá akarta szedni. A csaló következő hívásánál a kódok helyett számonkérést kapott. A rejtett számról telefonáló ismeretlen bocsánatkérés helyett válogatott szidalmak közepette csapta le a kagylót.

Az elmúlt időszakban több feljelentés is érkezett hasonló ügyben a Szegedi Rendőrkapitányságra. A rendőrség azt ajánlanja, minden ilyen esetben hívják fel a szolgáltató céget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább tart a termálkútvita Szegeden

Szeged - A Fidesz szerint Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármestert terheli a felelősség az… Tovább olvasom