Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Telefonkártyás csalók

Németországban bajba került rokon ismerőseként, illetve Sugár Andrásként, a T-Mobile volt vezérigazgatójaként mutatkoztak be kollégáinknak azok a csalók, akik így szerették volna, ha feltöltjük telefonjuk egyenlegét.
A klasszikus (hamis)pénzváltós, vásárlásos esetek mellett megjelentek a mobiltelefonos lenyúlások is. A rejtett számról jelentkezők fantáziájának semmi sem szab gátat. Egy nap két kollégánknál is próbálkoztak. Az egyik, reszelős hangú, idősebb telefonáló este fél tízkor izgatott hangon azzal csörgött, hogy kollégánk Németországban bajba jutott rokona nevében beszél, akinek lemerült az egyenlege, s szeretné, ha a hívott azt feltöltené. A telefonáló persze nem járt sikerrel.

Másik kollégánkat fényes nappal hívta fel egy férfi, aki Sugár Andrásként, a T-Mobile vezérigazgatójaként mutatkozott be, majd örömmel értesített, hogy mi nyertük meg a cég nyereményakciójaként a 10 millió forintos fődíjat. Kollégánk meglepődött, és kíváncsian érdeklődött, mivel érdemelte ki pannonosként a T-Mobile díját, ám a „vezér" olyan gördülékenyen folytatta, mintha csak olvasta volna a szöveget. A kolléga érdeklődve hallgatta mondandóját, miszerint a pénz mellé jár egy kéthetes Földközi-tengeri hajóút is. És mindehhez csupán azt kell tennie, hogy vásárol két tízezer forintos feltöltőkártyát, majd amikor visszahívja az ismeretlen, bediktálja a kártya számát. Kollégánk felvilágosította az ismeretlent, hogy az igazi Sugár András tavaly szeptember óta már nem a T-Mobile vezére. Erre a telefonáló szó nélkül letette a telefont. A mobilszolgáltatók is tudnak a csalásokról. A T-Mobile honlapján hívja fel a figyelmet, hogy az érvényes feltöltőkártyakódot soha, semmilyen okból ne adjuk ki másnak. Javasolják, ha mégis kicsalták tőlünk, akkor tegyünk feljelentést a lakóhelyünk szerinti rendőrkapitányságon.

Az idén Vásárhelyen hárman, Kisteleken hárman, Szegeden tizenketten, Csongrádon ketten, míg Szentesen nyolcan tettek feljelentést, miután rájöttek, átverték őket. A szentesi sértetteket átverők közül kettőt megtaláltak a rendőrök, egyiküket vád alá helyezték, míg egy pécsi illetőségű elkövető ügyét vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségnek. A telefonkártyás csalások egyébként a csekély kár miatt csupán szabálysértésnek számítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az emberek félnek a kecsketejtől

Szeged - Az országban eddig összesen huszonhárman kerültek kórházba vírusos agyhártyagyulladással,… Tovább olvasom