Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Telefonoszlop dőlt egy parkoló autóra Szőregen

A szőregi Szerb utca egyik udvarára akart tegnap délelőtt behajtani egy kamion, amelynek sofőrje nem vette észre, hogy a szokásosnál alacsonyabban van a telefonvezeték. A megfeszülő kábeldarab erejétől két oszlop tört ketté. Az esetet egy ott parkoló autó bánta.
– Csak arra figyeltem, hogy a nemrég épült teraszrészt ne vigyem le a kamion hátuljával, amikor reccsenést hallottam. Ekkor többen rám dudáltak, hogy álljak meg, mert a jármű hátsó része beleakadt a telefonvezetékbe, de már késő volt – mondta a budapesti Menyhárt Gábor, aki tegnap délelőtt a szőregi Szerb utcában üzemelő egyik cég telephelyére akart behajtani többtonnás kocsijával. A járműmonstrum erejétől, miután az beleakadt a kábelbe, a közelben levő két telefonoszlop tört kettőbe, az egyik egy ott parkoló autó motorházára zuhant. Tulajdonosa, Márki Imre autószerelő csak sopánkodni tudott. Azt mondta, a hét végén mentek volna az autóval nyaralni, ráadásul rendszerint máshol parkol szürke Volkswagenjével.

– A vihar a hibás – adtak magyarázatot a balesetre a környékbeliek, akik azt mutatták, a zivatarok több meggyfát is megtépáztak, az ágak a telefonkábelekre hajlottak, lejjebb nyomva azokat. Így fordulhatott elő, hogy a máskor az udvarra gond nélkül behajtó kamion most akadályba ütközött. Többen tudni vélték, hogy a szemközti szoláriumstúdióból valaki már a múlt héten beszólt a telefoncégnek, hogy a vihartól megereszkedtek a vezetékek, de kiderült, a nő a Démásznál jelezte a problémát, mivel nem tudta, melyik vezeték kihez is tartozik.

A baleset helyszínén egyébként nemcsak a kocsitulajdonos és a kamionvezető, hanem Iványi Aurél is komor hangulatban volt. – Azon dolgozom, hogy minden szép legyen a pénteken kezdődő rózsafesztiválra, erre ez történik – dohogott a település önkormányzati képviselője.


Baleset hídon, országúton

A szegedi Bertalan hídon váltott szabálytalanul sávot egy román rendszámú kamion tegnap délután – összekoccant egy szürke színű Renault-val. A személykocsi a kamion elé fordult, ez néhány méteren keresztül még maga előtt tolta, de személyi sérülés nem történt. Nem járt ilyen jól az a motoros, aki Mórahalom irányából közlekedett Szeged felé tegnap késő délután: egy jobb kanyarban kisodródott és áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol egy kisteherautót látott szembejönni. Hogy elkerülje a frontális ütközést, a férfi tovább kormányozott balra, lesodródott az úttestről és elesett. Információnk szerint combcsonttörést szenvedett. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belebuktak a lőszerügybe a rendészeti iskola vezetői

Váratlanul távozott a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola igazgatója és a gazdasági osztály vezetője.… Tovább olvasom