Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Teljes a Bárka Kártya sorozat

Szeged - Február 22., az Áldozatok Napja. Ebből az alkalmából elkészült a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának negyedik Bárka Kártyája. A középiskolásoknak szóló kiadvánnyal a sorozat teljessé vált. A biztonsági lapok négy korosztály - alsósok, felsősök, középiskolások és a felnőtt lakosság – számára tartalmazzák a legfontosabb segélyhívó telefonszámokat.
Továbbá általuk könnyen elérhetővé válnak, szükség esetén pedig mindig kéznél vannak azok a legfontosabb információk, különböző szervek segélykérő telefonszámai, elektronikus elérhetőségei, amelyekre krízishelyzetben a lakosságnak leginkább szüksége van, szüksége lehet.

A tapasztalatok azt mutatják: az ilyen szituáció okozta stresszes, sokkos állapotban a legalapvetőbb telefonszámok sem jutnak egyből a bajba jutott személy eszébe. Ezt figyelembe véve tervezte meg a Bűnmegelőzési Osztály a bankkártya méretű, minőségű információs lapokat, amely bármilyen tárcába könnyen behelyezhetők.

A Bűnmegelőzési Osztály az elkészült kártyákat saját rendezvényein terjeszti.

Olvasóink írták

 • 2. petrol8906 2010. február 23. 19:20
  „hallod-e, te vagy egy nagyon nagy,nekem tetsző fricskát alkottál, amivel azt szemlélteted, h engem csóró szegény pályakezdő fiatalt a felsoroltak századrésze számú MAGYAR szervezet sem támogat, mert ez kb így van,
  vagy komolyan arra használod az oldalt h még egyéb tippeket adj albérlőinknek h min keresztül huzzanak le az államon keresztül jobban minket.
  mert ugye a hasonló szervezetektől ha pénzt nem is kapnak, magához a szervezet működéséhez kell pénz... Persze persze azt az állam adja, meg ilyen olyan szervezetek, de ők??? tőlünk, minden tőlünk folyik be. Nem voltam én mindig ilyen, de nem élünk azért mi sem kiskirályok módjára, nem azért mert itthon döglünk, szüleink meg gyereknemzéssel foglakoznak egész nap. azért, mert egyszerűen nem tudunk, hiába dolgozik mindenki a családban, hiába spórolunk ahogy lehet, ilyen olyan levonások, számlák adók, stb. mert mi még adózunk is mert dolgozunk. ók pénzt kapnak mert nem dolgoznak, a mi pénzünkből.... hihetetlen...
  bocsánat ha nem sikerültem túl érthetőre, bár igyekeztem, de ha albérlőkre gondolok akik sokkal lógnak már nekem, akkor nem csak a nyelvem, de a gondolataim is összekuszálódnak!”
 • 1. dodó 2010. február 23. 11:14
  „A bűnözés által leginkább fenyegetett halmozottan hátrányos helyzetű kiszolgáltatott emberekre nem gondoltak a kiadvány szerkesztői! Ők hova forduljanak, ha mindennapos harcukban - melyet a beilleszkedésért folytatnak - sérelem éri őket??? Megpróbálok segíteni nekik! Íme a (teljesség igénye nélkül) néhány nekik segítséget nyújtó szervezet neve:

  Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda
  Magyarországi Roma Parlament
  Roma Polgárjogi Alapítvány
  Cigány Vezetők Szakmai Egyesülete
  Cigányok Független Szervezete
  Phralipe Független Cigányszervet
  Hátrányos Helyzetűek Érdekvédelmi Szervezete
  Roma Gyermekjogvédő Egyesület
  Szegényeket Támogató Alapítvány
  Nostru" Egyesület a Cigányság Jogaiért
  Művelt Cigányifjúságért Alapítvány
  Cigány Kulturális és Módszertani Központ
  Etnikai Fórum
  Fiatal Romák Országos Szövetsége
  Khetanipe a Romák Összefogásáért Egyesülete
  Kisebbségi Jogvédő Egyesület
  Péntru Voj (Tiértetek) Kisebbségek Jogaiért Szervezet
  Cigány Kulturális és Módszertani Központ
  Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület
  Emberi Jogi Információs és Dokumentációs Központ
  Roma Unió
  Kisebbségek Társadalmi Esélyegyenlőségéért Szervezet
  Magyar Helsinki Bizottság
  Páyivále Rom Független Érdekvédelmi Cigány Szervezet
  Martin Luther King Egyesület
  Konfliktusmegelőző és Jogvédő Iroda
  Szegényeket Támogató Alap”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buzánszky szerint nem brazil példaképek kellenek

Matadorként küzdött az ópusztaszeri Aranycsapat-kopjafáért, felesége a muzeológusa, és még Lollobrigida sem gyújthat rá mellette. Buzánszky Jenő Szegeden járt. Tovább olvasom