Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Teljesen felépül Martin, akin áthajtott egy kukásautó

Szeged - Egy hónapig feküdt a klinikán, de teljesen felépül Herczeg Martin - a fiatal fiún május közepén egy szegedi kereszteződésben hajtott át egy kukásautó. A rendőrségi vizsgálat még nem fejeződött be, nem tudni, ki és miben hibázott.
– Nemrég hazahozhattuk, most itthon lábadozik Martin. Azt mondták, teljesen felgyógyul – mesélte lapunknak Herczeg Zsolt, annak a 16 éves fiúnak az édesapja, aki május 15-én ütközött egy kukásautóval, majd a jármű alá esett Szegeden az Agyagos utcánál.

Megírtuk, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. egyik járműve az Agyagos utcáról a Makkosházi körútra kanyarodott jobbra kis ívben, ekkor ütközött a vele párhuzamosan, a járdán érkező biciklissel. A fiún átment a kukásautó. Szemtanúk arról beszéltek, még fel tudott kelni a baleset után, majd összeesett.

Az édesapa elmondta, fia magánál volt, amikor az ambulanciára szállították, a sokk csak később érte a családot.

– Az orvosok először agyrázkódásról, medencecsonttörésről beszéltek, majd a hasi CT után már azt mondták: az intenzíven keressem Martint – mondta az édesapa. Herczeg Zsolt úgy emlékszik, becsövezve, altatva tolták be fiát a műtőbe.

Összetört bicikli a baleset helyszínén. Martin teljesen felépül. Fotó: Segesvári Csaba
Összetört bicikli a baleset helyszínén. Martin teljesen felépül. Fotó: Segesvári Csaba

– Darabokra szakadt a mája, amit összevarrtak, 72 óra kritikus volt. Három nap után már pozitív híreket kaptunk, végül elállt a vérzés, az is kiderült, a medencéje sem tört el – mondta Martin apja.

A család korábban arra kérte az orvosokat, senkinek se adjanak tájékoztatást Martin állapotáról, így hetekig a kukásautó vezetője sem tudta, mi lett a fiatal fiúval.

– A napokban vettük fel a kapcsolatot a környezetgazdákkal, elmondtuk nekik, hogy Martin teljesen felgyógyul. A balesetre nem emlékszik, csak arra, hogy zöld volt a lámpa, és megpróbált az úton áttekerni, amit egy csattanás követett – mesélte az édesapa. Herczeg Zsolt elmondta, hálásak az egészségügyi dolgozóknak, a nővéreknek, és különösen Paszt Attila sebésznek.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft.-től megtudtuk, a gépkocsivezető személyesen látogatta meg a lábadozó fiút, ajándékot is vitt neki. A rendőrség közölte, még vizsgálják a baleset körülményeit, a szakértői véleményre várnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosztopulosz Andreász: Pár hét alatt elfogyhat az euró

Kosztopulosz Andreász szegedi egyetemi docens nem tudja, mi lesz Görögországgal. Tovább olvasom