Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Templomot és bölcsődét építenek, termelői piac létrehozására 28 millió forintot nyertek Pusztaszeren

Pusztaszer - Nehéznek ígérkezik a 2018-as év Pusztaszer életében Máté Gábor polgármester szerint bizonyos szempontból, a nyertes pályázatok révén az eddigieknél sokkal több munka vár rájuk.

– Békességben, nyugalomban és együttműködésben telt a 2017-es esztendő, akár a faluról, akár a képviselő-testület munkájáról van szó. Ez a legnagyobb kincsünk – hangsúlyozta lapunknak Máté Gábor, Pusztaszer polgármestere. Fontos esemény volt a település életében, hogy letették a templom alapkövét, és várhatóan idén elkezdődik az építkezés is. Az önkormányzat telket adományozott, a Szeged–Csanádi Egyházmegye a szervezést vállalta, a kormány pedig anyagilag támogatja, hogy a pusztaszerieknek legyen temploma, amire régóta vár a közösség.

Két buszmegállót is építettek önerőből, így immár minden, az önkormányzathoz tartozó fontos megálló megújult, a közmunkások jóvoltából a csapadékvíz-elvezető csatornák támfalai is elkészültek, idén pedig egy kilométernyi járdát terveznek építeni olyan utcákba, ahol nincs szilárd útburkolat. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) fejlesztései közül is több kivitelezés már megkezdődött.

Már elkezdődött egy tornaszoba építése. A projekt további eleme az óvoda energetikai korszerűsítése, illetve egy bölcsőde kialakítása is. Termelői piac létrehozására 28 millió forintot nyertek, a harmadik nyertes pályázatukból az egészségház energetikai korszerűsítése valósul meg nyílászárócserével, akadálymentesítéssel és eszközbeszerzéssel. A polgármesteri hivatal épületét is korszerűsítik, míg a település könyvtárának otthont adó épület új nyílászárókat kap, továbbá belső burkolatcserén esik át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leltároztuk a szegedi képviselők vagyonát

Leltároztuk a szegedi képviselők vagyonát
Házzal, autóval és motoros kishajóval is gyarapodtak a szegedi közgyűlés tagjai vagyonbevallásuk szerint az elmúlt évben. Tovább olvasom