Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Templomot szenteltek fel Petőfitelepen

Szeged - Kiss-Rigó László megyés püspök szentelte fel tegnap délelőtt a felújított szegedi Krisztus Szíve-templomot Petőfitelepen.
– A részleges belső felújítás keretében közel 400 négyzetméteren járólappal látták el a templom hajóit és 14 oszlopot lábazat magasságig lapokkal burkoltak. Az elkészült munkákra áldás került és több évtized után a szentelés is lezajlott, amire nemcsak a hívek, de a társegyházak képviselői is eljöttek – fogalmazott Perlaki György atya, a Jézus Szíve és a szeged-tápéi Szent Mihály-templom plébánosa.

A petőfitelepi templom felújítási költségeit az önkormányzattól pályázati úton nyert majd kétmillió forintos támogatásból fedezték, illetve a plébánia saját pénzéből is hozzátett. Az 1935-ben épített templomot tegnap délelőtt Kiss-Rigó László megyés püspök szentelte fel.

Kiss-Rigó László megyés püspök (középen) szentelte fel a felújított szegedi Krisztus Szíve-templomot Fotó: Miskolczi Róbert " href="https://www.delmagyar.hu/kepek/kepgaleria/2003100/2096865/" target="_blank"><a href=Kiss-Rigó László megyés püspök (középen) szentelte fel a felújított szegedi Krisztus Szíve-templomot Fotó: Miskolczi Róbert " src="http://www.delmagyar.hu/kepek/kepgaleria/2096865.jpg" border="0">

A római katolikus egyház régi adósságát törlesztette, ugyanis a templom a megépülése után tíz évvel, 1945-ben csak használatbavételi engedélyt kapott Glattfelder Gyula, akkori szegedi püspöktől. A helyi egyházközösség a misével egybekötött felszenteléssel egyúttal tisztelegett első plébánosa, a templomot építtető Karácsonyi Guidó előtt is.

Olvasóink írták

 • 3. csónakos 2008. február 26. 16:32
  „Kedves Víztükör!
  Nagyot fordult ám azóta a világ! A plébánossal meg különösen. Kérdezd meg ha arra jársz a volt Petőfi-telepi híveket, akik már régóta más templomokba járnak! Főtisztelendő Endre püspökünket meg egy napon sem szabad említeni utódjával. Ő, sohasem politizált volna a templomban! Míg utódja rendszeresen teszi ezt! Legyen politikai véleménye de ne Isten házában az oltárnál vagy ambónál!
  A nagyböjti időszakban én is folyamatosan imádkozom értük is! Meg a szenvedő lelkekért!”
 • 2. Víztükör 2008. február 26. 13:14
  „A vélemények különbözőek.Nekem az előző hozzászólás kapcsán sok minden eszembe jutott.A 70-es évek vége felé volt szerencsém együtt utazni Budapestről Szegedre egy pár alkalommal Perlaki György plébános úrral(egy "építőszázadban" szolgáltuk a dolgozó népet) .Ő talán már nem emlékszik erre,én viszont egy karizmatikus személyt ismertem meg benne.Napjaink elanyagiasodott, lélektelen világában nehéz elfogadni, hogy vannak olyanok is akiket nem a pénz érdekel, hanem valami más.Akik nem farizeusok, a szeretetről, egymás elfogadásáról,segítéséről tanítanak,és e szerint is élnek.Biztos vagyok benne,hogy az "ejtőernyős püspök úr", és elődje Endre püspök úr is .az előző hozzászólóért is fog imádkozni a Húsvéti szent időszakban”
 • 1. csonakos 2008. február 25. 18:30
  „Az ejtőernyős püspök ismét Orbán gyűlést tartott mint szentestén a Dómban! Azért ez már sok! A templomot Isten házának hívják és nem Orbán házának! Talán nem ártana ha néha a püspök úr Jézusról is szólna nem csak Orbánról. A képeket elnézve nem sok Petőfitelepi van jelen. Ez szomorú! Rombolás megy minden balodali érzelmű városban. Jézus mindenkihez jött püspök úr, nem csak az Orbánhívőkhöz.
  Egyébként nem értem ezt az elkapkodott hirtelen szentelést sem! A templom még nincs kész! Nem olyan régen volt még Főtisztelendő Endre püspök úr a hetvenéves évfordulón és akkor a szentelést a templom elkészülte utánra a 75-dik évfordulóra tervezték. Akkorra bizonyosan el is készült volna teljesen.
  Nem ártana megnézni ennek a plébánosnak miből van magán vagyona! Azt hiszem a Bibliában van írva, hogy ne kürtöltess magad előtt ha adományt adsz! Hát ez a plébi mindent csinál csak az Igét nem tartja. :-(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új élet a kenguruk földjén

Szeged - Egyre több magyar próbál szerencsét a kenguruk földjén. A vállalkozó kedvű kivándorlókat… Tovább olvasom