Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Terhes kismamát hagyott a megállóban a busz

Szeged - Nem állt meg a 90F-es busz a szegedi Víztorony téri megállóban, és nem vette fel az ott várakozó kismamát, aki orvosi vizsgálatra ment a szerdai kánikulában. A busztársaság figyelmeztetésben részesítette a buszvezetőt, és elnézést kért olvasónktól.
Egy "csalódott bérletvásárló" aláírással küldött levelet szerkesztőségünknek a szegedi Gutási Krisztina és párja, Gutási Gábor. Azt írták, szerdán a Csillag tér felől érkező 90F-es busz nem állt meg a Víztorony téri megállóban.

– Ami a legjobban felháborít, hogy a feleségem éppen a terhesgondozóba sietett. Az év legmelegebb napjaiban, a rekordokat döntő kánikulában miért teheti meg egy sofőr, hogy ott hagy egy terhes nőt az egyik megállóban? Még csak el sem bújt: ült a megállóban, és amikor látta, hogy közeledik a busz, felállt. A busz viszont továbbrobogott. A tanítási szünetben nagyon sokára jön a következő, így kénytelen volt a tűző napon az Európa ligetbe, a 2-es villamosig gyalogolni – mesélte Gábor.

A pár sérelmezi, hogy hiába vásárolták meg a 7 ezer forintos bérletet, nem sikerült Krisztinának feljutnia a buszra.

– Nem tudok szabadságot kivenni és elkísérni a páromat a vizsgálatokra. Nagy csalódás, hogy emiatt kellett lekésnie az időpontját – tette hozzá a felháborodott fiatalember.

A panasszal megkerestük a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.-t. – A bejelentéssel kapcsolatban megvizsgáltuk a GPS- alapú járműkövető rendszer adatait. Megállapítható, hogy 2015. július 8-án, szerdán a Petőfitelep, Fő térről 8.10-kor induló 90F-es jelzésű autóbusz nem állt meg a Tarján, Víztorony elnevezésű megállóhelyen.

A történtekkel kapcsolatban a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. megkezdte a munkáltatói eljárást: az autóbuszvezetőt utasítottuk a körültekintő munkavégzésre és a menetrend előírásainak maradéktalan betartására – tájékoztatott a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. A cég a kellemetlenség miatt a panaszosok elnézését kéri.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pert nyertek, de fizetniük kell az adósoknak

Az autót csak akkor viheti el a behajtó, ha az autós is beleegyezik, a havi fixeseknek a futamidő végén fizetniük kell. Tovább olvasom