Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Termálhotel Újszentivánon

A befektetők ígérete szerint jövő év végén állni fog az a termálhotel, amelynek tegnap tették le az alapkövét Újszentivánon. A volt laktanya melletti háromhektáros telket egy forintért adta át az önkormányzat a Tisza–Maros 2005 Kft.-nek.
Három év kemény előkészítő munka előzte meg az alapkőletételt – nyilatkozta lapunknak Mohos László, a beruházó Tisza–Maros 2005 Kft. ügyvezető igazgatója. A falu melletti háromhektáros telket – amelyen már termálkutak is vannak – egy jó állapotban lévő út köti össze Újszentivánnal. Mohos további három kút fúrását ígérte, és azt, hogy 2006 végén már állni fog itt egy wellness-, sport- és pihenőközpont, amely a tervezett beruházás első ütemét jelenti majd.

A Tisza–Maros 2005 Kft. idén májusban egyforintos jelképes áron kapta meg a telket az önkormányzattól. A cég kötelezettséget vállalt arra, hogy a volt határőr laktanya melletti részen kizárólag sport- és rehabilitációs beruházást valósít meg.

A település polgármestere a kezdetektől támogatta Mohos László terveit. Talpai János óriási lehetőséget lát a gyógyvízre épülő pihenőközpontban. A polgármester szerint az is fontos szempont volt a képviselő-testület döntésében, hogy a beruházás hatvan munkahelyet jelent Újszentivánnak. – A területen most még mezőgazdasági termelés folyik, de a falu szempontjából jóval kifizetődőbb egy ilyen nagyvállalkozás támogatása – mondta Talpai János.

A tervek valóban igen merészek, hiszen már az első ütemben elkészül az a hotelkomplexum, amely 2007 elején már fogadhatja a vendégeket. Több mint ötven szoba, három medence, pezsgőfürdő és különböző relaxációs egységek állnak majd a vendégek rendelkezésére. Főként magántőkéből és banki hitelből kívánják finanszírozni az első ütem másfél milliárd forintos költségeit. A korábban a vendéglátás, kereskedelem és építészet területén dolgozó ügyvezető igazgató szerint a beruházás pénzügyi hátterével nem lehet gond. Mohos László hozzátette: további négy ütemben tervezik a továbbépítést, és a következő hét évben 4,5 milliárd forintot kívánnak a Szentiván Thermál Hotel felépítésére fordítani. Elsősorban külföldi vendégekre számítanak, de remélik, hogy itthonról is sok kikapcsolódni és sportolni vágyó turista érkezik majd Újszentivánra.

Szincsok György

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos karambol Kisteleknél

Egy ember életét vesztette szombaton késő este az E75-ös főúton Kistelek közelében, amikor… Tovább olvasom