Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Termőföld-átruházás

Annak a magánszemélynek, akinek az éves jövedelme a 3 millió 400 ezer forintot nem haladja meg, a termőföld értékesítésből származó jövedelmének 200 ezer forintot meg nem haladó része adómentes lehet.
Abban az esetben, ha a termőföldet olyan regisztrációs számmal rendelkező magánszemélynek adja el, aki azt egyéni vállalkozóként, mezőgazdasági őstermelőként legalább öt évig hasznosítja, vagy olyan magánszemélynek értékesíti, aki regisztrált mezőgazdasági társas vállalkozás alkalmazottja, és e földet az őt alkalmazó vállalkozásnak tíz évre bérbe adja.

Amennyiben a tulajdonos termőföldet a fenti személyeknek úgy adja el, hogy az adásvétel a szövetkezeti vagyonnevesítéssel megállapított részarány-tulajdonának megszűnését is eredményezi, akkor az értékesítésből származó teljes jövedelme adómentes.

Jövedelemkorlátoktól függetlenül mentes a termőföld-átruházás, ha a vevő magánszemély regisztrációs számmal rendelkező olyan mezőgazdasági termelő, aki állattenyésztést folytat, és az általa használt földterület nem éri el az ágazati jogszabály szerint számított mértéket. Ekkor is feltétel, hogy a termőföldet a vevő öt évig az állattartó telep takarmányozása céljából használja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa-díjas város lett Szeged

Európa-díjat kapott Szeged. Ez a legmagasabb elismerés, amit az Európa Tanács adományozhat egy… Tovább olvasom