Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Termőre fordultak tegnap a szegedi bölcsészek

Szeged - Visszavágtak a szegedi tudósok, 5–4-re legyőzték a magyar íróválogatottat. Szilasi László szerint a rendszeres sport ajánlott a bölcsészeknek, mert tudományos szempontból kívánatos számukra a hosszú élet.
Öltözőszag a folyosón, a pályán pedig rémálmom, a felém szálló labda – ezek voltak az első élmények a tegnapi tudós–író labdarúgó-mérkőzésen. A Topolya sor füvén melegítő szegedi tudósválogatott a visszavágóra készült, tavaly ugyanis vesztettek az íróválogatottal szemben.

– Máris az autogram! – vádolt meg az egyik tudós, pedig csak azt írattam le Takáts József kritikussal, az íróválogatott tagjával: ki hányas számú mezben játszik. A tudósoknál ez már nem ment, mivel mindkét csapat pirosban jött, ők kifordítva vették fel a dresszüket – a számokat így nem láttuk.

– Megpróbáljuk az ellenfél térfelére átjuttatni a labdát, és szeretnénk kórházi ápolás nélkül megúszni – vázolta a taktikát Takáts József.

– Nyerni jöttünk, mert tavaly kikaptunk – ez már a tudósok vágya volt.

– Vért ittam a meccs előtt! Igaz, hogy bikavért... – ijesztgette valaki a vetélytársakat, más közölte: passzolós és megkerülős cseleket tervez.

A játék izgalmasan kezdődött, a tudósok már a 2. percben gólt lőttek. Ennek ellenére Szilasi László, a régi magyar irodalom tanszék egyetemi docense nem volt túl bizakodó, azt mondta, felkészült az ellenfél, számukra pedig szokatlan, hogy kilenc plusz egyben játszanak. A tudósok egyébként minden vasárnap edzenek. Szilasi szerint a rendszeres sport azért is hasznos, mert jórészt bölcsészekből áll a csapat, s míg a matematikus, ha harmincéves koráig nem alkot maradandót, akkor már nem is fog, a bölcsészek később fordulnak termőre, ezért tudományos szempontból kívánatos, hogy minél tovább éljenek.

„Gyerekek, lőjünk!" „Jó hogy nem már gólt akartok lőni!" – elégedetlenkedtek a nézők, akik hamarosan megkapták, amit akartak, körülbelül a 20. perctől záporoztak a gólok. Végig a tudósok vezettek, az első félidő végén 3–0-ra. A második félidőben nőtt a feszültség, a tudósok és írók szájából elhangzottak nem éppen irodalmi megjegyzések is. A végére az írók szépítettek, de a meccset a tudósok nyerték 5–4-re.

– Mindannyian két lábon hagytuk el a pályát, úgyhogy elégedett vagyok az eredménnyel – értékelt Takáts. Szilasi pedig azt mondta: azért is nyertek, mert pihentebbek voltak, „hosszabb volt a cserepaduk", mint a másik csapatnak.

– Jó játék volt, elégedett vagyok, most megyünk sörözni – búcsúzott a docens.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hároméves zsoké

Tizennyolc hónapos korában ült először pónin, kétévesen pedig megnyerte élete első lovasversenyét… Tovább olvasom