Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Terület alapú támogatások – újra

Megkezdődött az idei terület alapú támogatások igénylése. Ezt minden olyan termelő kérheti, aki egy hektárnál nagyobb szántóval vagy gyeppel, illetve 0,3 hektár szőlővel vagy gyümölcsössel rendelkezik. A támogatást a föld használója kérheti, az igénylés beadási határideje május 15.
A Csongrád Megyei Földművelésügyi Hivatal vezetője, Tasnádi Gábor fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy azok a termelők, akik 2005-ben már igényelték a terület alapú támogatást, a lakóhelyük szerint illetékes falugazdásznál vehetik át az előre nyomott – névre szóló, a tavalyi adatokat is tartalmazó – kérelemcsomagokat. Ez mindenkinek megkönnyíti az adminisztrációt. Természetesen az új igénylők is itt kaphatnak kérelemnyomtatványokat.

A hivatalvezető arra kéri a termelőket, hogy a torlódások elkerülése érdekében minél előbb keressék fel a falugazdász irodákat, ahol a kérelemcsomag átvételén túl szakszerű segítséget is kapnak a kitöltéshez. A kérelmek átvételét és elsődleges ellenőrzését is a falugazdászok végzik, ők juttatják el a terület alapú támogatások igénylését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Csongrád megyei kirendeltségéhez. Így elkerülhető a pontatlan, esetleg hiányos kitöltés, illetve ennek következménye: a hiánypótlás vagy az esetleges elutasítás.

A falugazdász irodák a következő hetekben alkalmazkodnak a megnövekedett forgalomhoz, így május 15-éig szombaton is fogadóórát tartanak – tudtuk meg a hivatalvezetőtől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Francia filmnapok Szegeden

A legújabb francia filmeket nézhetik meg az érdeklődők jövő hétfőig a szegedi Belvárosi moziban. A… Tovább olvasom