Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Területalapú támogatás 10-étől

Csongrád megyében tavaly 13 ezer 500-an kértek területalapú támogatást. Ezt minden olyan termelő igényelheti, aki 1 hektárnál nagyobb szántó vagy gyep, illetve 0,3 hektár szőlő vagy gyümölcs területtel rendelkezik, mely területek minimális parcellaméretei a 0,3 hektárt elérik, vagy meghaladják.
A támogatást a föld használója veheti igénybe. A támogatás igénylése idén eltér a 2005-ben megszokottól. A kérelemcsomagokat a 2005-ös adatokkal azon termelők számára előre kinyomtatták, akik tavaly igényeltek támogatást. Ezen esetekben az aktuális 2006. évi adatok javítására lehetőséget ad a nyomtatvány. A többiek üres nyomtatványokat kaphatnak.

Mind az előre kitöltött nyomtatványcsomagokat, mind az üres nyomtatványokat a termelő lakhelye szerinti falugazdásznál adják át. Más településen és más falugazdásznál nem lehet hozzájutni a személyre szóló kérelemcsomagokhoz. A kérelmek átadását a falugazdászok április 10-én kezdik meg. Mivel a megyei földművelésügyi hivatal nem egyszerre kapja meg a nyomtatványokat, ezért a falugazdászok is csak folyamatosan vehetik át azokat. A falugazdászok segítenek a kérelmek kitöltésében, amelyeket legvégül az FM-hivatal továbbít az MVH-nak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viperával ütötték az ellenőrt

Viperával vágtak fejbe egy SZKT-ellenőrt Szegeden, az Ortutay utcai megállóban. Az ellenőr nem… Tovább olvasom