Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Tesco lesz a Domusból

Bérbe vette másik öt Domus Áruházzal együtt a szegedit is a Tesco Globál Áruházak Rt. A lakberendezési áruház helyén leghamarabb a nyár végén – az épület átalakítását követően – nyílhat meg az új belvárosi szupermarket.
Korábban megírtuk: a Domus áruházlánc egyes épületeinek megvételéről, illetve bérbevételéről tárgyal a Tesco a Domus tulajdonosával. Az üzlet megköttetett, a két cég kedden írta alá a szerződést, mely szerint a hipermarketlánc 15 évre bérbe veszi a szegedi, a debreceni, a kecskeméti, a nyíregyházi, a szombathelyi és a miskolci Domus Áruházak épületét. A tulajdonosok annak ellenére döntöttek így, hogy korábban szó volt arról: a nyereséges, jól működő szegedi áruház nem kerül bele a csomagba.

– A bérleti szerződés aláírása megtörtént – erősítette meg lapunknak Ármán István, a szegedi Domus Áruház igazgatója –, bár erről még hivatalos értesítést nem kaptunk. Így azt sem tudom megmondani, meddig tart még nyitva a szegedi bútoráruház.

Arra a kérdésre az igazgató nem tudott válaszolni, mi lesz a 20 dolgozó sorsa. Azt mondta: olyan áruház, mint a Domus, amely hasonló feltételekkel tudná alkalmazni a dolgozókat, Szegeden nincs. A Tesco Global Rt. kommunikációs igazgatója, Danks Emese a jelenlegi dolgozók átvételével kapcsolatosan nem tudott tájékoztatást adni.

A szegedi belvárosi Tesco megnyitását nyár végére tervezik, az épületet ugyanis átalakítják. A munka az engedélyek megszerzése után azonnal megkezdődik.

Úgy tudjuk, a Domus épületének felső szintjét a Tesco bérbe adja különböző kereskedelmi egységeknek, saját üzletüket az alsó szinten alakítják ki. Az épület egyik szárnyában raktár lesz, ott a kirakatokat lefóliázzák, a bal oldalon pedig bevásárlókocsi tárolókat építenek. A Tesco eladóterét az épület közepén alakítják ki, mintegy 500-1000 négyzetméteren.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viperával ütötték az ellenőrt

Viperával vágtak fejbe egy SZKT-ellenőrt Szegeden, az Ortutay utcai megállóban. Az ellenőr nem… Tovább olvasom