Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Tessék mondani, ez csúszik?

Csak a tavasz jönne már – hajtogatjuk tél végén, mintha az évszakváltással minden problémánk megoldódna. De valóban annyira várjuk a jó időt? A hét közepi hideg napon, csütörtök este a jégpályára és az uszodába látogattunk, hogy rájöjjünk: inkább még korcsolyát, vagy már fürdőruhát húznak szívesebben a szegediek.
A korcsolyázók még kihasználják a tél utolsó örömeit. Fotó: Schmidt Andrea
A korcsolyakölcsönző fiatal munkatársa figyelmeztet: már csak háromnegyed óra jut csúszkálásra, ezért kicsit enged a kölcsönzési díjból, a cipőtárolásra használatos nejlonszatyrot pedig ingyen adja. A jégpálya ördögei – tizenéves fiúk – éppen szünetet tartanak, így van idejük megjegyzéseket tenni a későn érkezőkre. – Segítsünk, lányok? – kérdezi a legbátrabb, majd hozzáteszi: zacskót mi is tudunk adni. Ezen elnevetgélnek.

A jégen 70-80 ember siklik, a legtöbben tizen-, huszonévesek. A felállás: a jobb szélen korcsolyával a lábukon született fiúk száguldoznak, a bal oldalon lányok gyakorolják a koszorút és a kisebb ugrásokat.

Arra számítunk, ilyenkor tél végére mindenki profi, ezért meglepődünk a sok palánkba kapaszkodón. Ambrus Péter egy közülük. Aztán kiderül, kísérő, a kisteleki Árpád Fejedelem Gimnázium egyik osztályát hozta a jégre. Ő maga először próbálkozik, a gyerekek viszont voltak már a szegedi pályán. Amikor arról kellett szavazni, hogy milyen közös programot csináljon az osztály, egyhangú volt a döntés: korcsolyázzanak.
Decembertől februárig tart a főszezon

A szegedi korcsolyapálya idén október 15 és április 2 között tart nyitva. A szezon vége felé egyre kevesebb a látogató, a jó idő már inkább más sportok felé csábítja a vendégeket. December és február között azonban átlagosan napi 400-an váltottak belépőt, különösen a hétvégék voltak erősek. A legnépszerűbb program a jégdiszkó: péntekenként este 8-tól 10-ig annyian siklanak a jégen, mint máskor egész nap, összesen.

A közelgő pályabezárással indokolja látogatását Kerekes Ildikó. Akkor figyeltünk fel rá, amikor a jégre lépve azt kérdezte: ez csúszik? – Egy kicsit – tájékoztatta egy udvarias látogató.

Ildikó egyébként saját bevallása szerint várja a tavaszt, sőt valójában inkább a nyarat, de szeretett volna elbúcsúzni a téltől is. Még sosem korcsolyázott, amit most nagyon is bán. Már a második, harmadik kört is magabiztosan teszi meg, a pálya szélén állók meg is jegyzik: az előbb még csak toporgott! – Persze, mert most már látom, hogy bízhatom a többi korisban. Eleinte attól féltem, hogy nekem jönnek, ellöknek, de nem így van. Aki béna, az a szélén csúszik, aki ügyes, az meg ki tud kerülni – mondja, majd váratlan fordulattal az autóvezetéshez hasonlítja a korcsolyázást.

Amikor a kijáratnál találkozunk vele lelkesen bizonygatja: nagyon jól érezte magát, alig várja a következő telet, hogy hetente legalább egyszer korcsolyázhasson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmerült a visszaélés gyanúja a zöld ajánlócéduláknál

A területi választási bizottság szerint a visszaélés gyanúja is felmerült az ajánlószelvények… Tovább olvasom