Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 33°C Még több cikk.

Tiltakoznak a gyálarétiek a szöszölős nyárfák miatt

Szeged - Már tavaly is kérték a gyálarétiek a szöszölős nyárfák kivágását a focipálya mellett. Levélben fordultak a fenntartó Sport és Fürdők Kft.-hez, elutasító választ kaptak, így továbbra is küzdenek a mindent beborító fehér szösz ellen.
A környék tarthatatlan pollenhelyzete és a helyiek szenvedése miatt tartott rögtönzött lakossági fórumot hétfő délután Nógrádi Tibor, Gyálarét önkormányzati képviselője. A focipálya melletti tíz kanadai nyárfa nehezíti meg az itt élők mindennapjait már több mint egy évtizede. Lévai Ferenc, a Gyálarét-LS 2015 SE ügyvezetője Nógrádi Tibor képviselővel közösen fordult levélben a terület üzembentartójához, a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-hez, azzal a kéréssel, hogy vágják ki a szerintük allergén nyárfákat. Akkor azt a választ kapták Szabó Mihály ügyvezetőtől, hogy a nyárfák életet és vagyonbiztonságot nem veszélyeztetnek, ezért nem járulnak hozzá a fák kivágásához.
Bosszúságot okoz a virágzó nyárfa a focipálya környékén. Fotó: Török János
Bosszúságot okoz a virágzó nyárfa a focipálya környékén. Fotó: Török János
Ezt azonban a környéken lakók nem így gondolják. A pálya közvetlen szomszédságában élő Simon Gábor arra panaszkodott, májusban teljesen beteríti a fehér szösz az udvarukat, sőt ajtónyitáskor a házukba is befújja a szél, felesége pedig allergiás rá. Simonék mellett Gottnek Mihály azt is nehezményezte, hogy a fák komoly károkat okoznak. Szerintük a teraszukon és házuk falán az idén tapasztalt repedések a vízigényes növény terjeszkedő gyökereinek köszönhetők.

Nógrádi Tibor azt kéri az üzembentartótól, egy hónapon belül vizsgálják felül korábbi döntésüket, és mihamarabb vágják ki a fákat. Azok pótlásáról ő maga gondoskodik, képviselői alapjából új, másfajta, gyorsan növő csemetéket ültet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Afgán férfiak egy szerb kamionban Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három férfi Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd… Tovább olvasom