Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Tiltakozó akció az Árpád nevelőotthon ellen Tápén

Szeged - Számos ellenérvet hozott fel tegnapi sajtótájékoztatóján Juhász Gyula KDNP-s önkormányzati képviselő arra, hogy miért lenne hibás lépés a Szőregi úton található Árpád nevelőotthont Tápéra költöztetni a városvezetésnek.
„Nyugdíjasházat kérünk" – olvashattuk tegnap egy transzparensen a felszólítást a szeged-tápéi Budai Nagy Antal utca 51. szám alatt álló egykori iskolaépület bejáratán. Lapunkban korábban megírtuk: a szegedi városvezetés ide tervezi átköltöztetni a jelenleg a Szőregi út 80. szám alatt működő Árpád nevelőotthont, ahol 16 speciális gondozást igénylő fiút nevelnek. Az ötlet a helyieket megdöbbentette, mára 1280 tiltakozó aláírást gyűjtöttek össze a költözés ellenzői.

Juhász Gyula tápéi önkormányzati képviselő tegnap az iskola előtt tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a szocialista városvezetés egyetlen fórumon sem tájékoztatta a helyieket a tervekről, a döntéshozatalba őt sem vonták be. A KDNP-s politikus néhány napja beszerezte a pályázat teljes anyagát, amelyből idézte: „a projekt célcsoportja magatartás- és viselkedészavaros, alkalmasint bűnelkövető gyermekek és fiatalok, akiket agresszivitás jellemez". Azt is elmondta, hogy az Árpád nevelőotthont 6 éve teljesen felújították, azt a Dél-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal szociális és gyámhivatala a nevelt fiúk számára minden tekintetben alkalmasnak találta. Az új helyszín ellentétes a Szociális és Munkaügyi Minisztérium 2007-ben elkészült ajánlásával.
– A leendő intézmény 200 méteres környezetében két kocsma is van, a Budai Nagy Antal utca pedig forgalmas közút – mondta Juhász Gyula. – A város 135 millió forintot akar rákölteni a fejlesztésre, ami gondozottként 8,4 millió forint, holott a pályázati kiírásban egy gondozottra maximum 4 millió költhető.

Olvasóink írták

 • 2. flexsnake 2009. június 22. 19:32
  „1. ezzel az a gond hogy minden ember egyenlő. Miért nem mehetnek oda? Azért mert a szomszéd azt mondja hogy ne? Éppen most bűnözőzte le azokat akiket elméletileg a társadalomba kellene beépíteni. Hát gratulálok hozzá. És csodálkoznak hogy miért van bűnözés, mert talán tanítani és nevelni kéne nem baltával agyonverni mert senkinek nem kellettek.”
 • 1. varadipal 2009. június 20. 10:07
  „Nem vagyok érintett, de pártállástól fügetlenül ez egy rossz, és antidemokratikus döntés. Nem kellene a polgármesternek maga ellen hangolnia a váasztói népes csoportját.Ő sem szeretné, ha a családja környezetében ilyen veszély állna elő. A helyiek félelme teljesen jogos.
  A nehezen kezelhető, bünelkövetésre hajlamos fiatalok nevelését a világtól távol kellene elkezdeni.
  Javaslok egy angliai tanulmányutat saját költségen, ott már kitalálták a mai kornak is megfelelő, de hatékony nevelési módszereket, és ott sem a lakóterület forgalmas közepén helyezték el az intézményt.
  A kiszemelt épület állaga nem követel meg 135 M ft-os ráfordítást, arra kell használni, amire alkalmas a jelenlegi állapotában.Nincs olyan sok elsz.rni való pénze az önkormányzatnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztályzat helyett szöveg az alsósok bizonyítványában

Szeged - Bizonyítványosztással zárul a tanév – a napokban tartják az ünnepségeket. Az… Tovább olvasom