Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Tisza-hídról, tramtrainről döntött a kormány

66 milliárd forintot tett félre idén a kormány Csongrád megye öt nagyobb, közlekedéssel kapcsolatos beruházására. A legfrissebb Magyar Közlönyből kiderül, hogy az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program idei fejlesztési keretét megállapították a május 18-i határozattal.
Ebben a 109 nevesített projekt között szerepel a Szeged és Hódmezővásárhely közötti városi-elővárosi vasútvonal, a tramtrain megépítése és a vásárhelyi villamosvonal kialakítása, 13,25 milliárd forinttal. 8 jármű beszerzésére 10 milliárdot szánnak. 15,5 milliárd forintot tüntet fel a Magyar Közlöny az idei évre a Szeged és Makó közötti elővárosi vasúti közlekedés fejlesztésére és a szegedi vegyes forgalmú Tisza-híd megépítésére.

A 47-es főút Hódmezővásárhelyt elkerülő szakaszának megvalósítására 22,13 milliárd, az 55-ös főút mórahalmi elkerülőjétől a megyehatárig tartó szakaszának megerősítésére és a bicikliút építésére idén 5,79 milliárdot szán a kormány.

A megyét részben szintén érinti a Szegedtől Hódmezővásárhelyen és Békéscsabán át Gyuláig vezető vasútvonal fejlesztése, villamosítása. Ez 43,2 milliárdos irányadó összeggel szerepel az idei keretben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parragh: több ipar kellene a megyének

Parragh: több ipar kellene a megyének
Jól kell tudni megítélni, merre megy a világ, és az erőforrásokat eszerint kell csoportosítani - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke tegnap a kamara küldöttgyűlésén. Tovább olvasom