Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Tisza, ami összeköt - egy hajóban eveztek

Tisza, ami összeköt - egy hajóban eveztek
A Tisza, Szeged Fő utcája, a város karakteres jelképe és az együttműködést jelképező egy hajóban evezés jegyében tartotta meg szeptemberi rendhagyó szakmai délutánját a múlt héten a CSMKIK Kommunikációs és Reklám Klubja.
Kipper György a Partfürdőn lévő vitorláskikötőből indulva a Maros torkolatáig egy sárkányhajós Boszorkány körre hívta meg a Jövő Műhely 2014-2020 tagjait a „steril, papír alapú elképzelések" gyakorlati megtapasztalására.

A rövid vízi túra során nemcsak a Fő utca nyárutói, vízoldali látványban gyönyörködhettek a résztvevők, de az evezés során Schilsong János ötletgazdának köszönhetően igazi öko- és kulturális turisztikai idegenvezetésben is részesülhettek.
 
Végső állomás: volt egyszer egy Szőke Tisza.

Az érdeklődők részéről számos hasznos javaslat hangzott el a környezetvédelemről, az időszakos pille palack- ill. békalencse áradatról, a part szakasz takarításáról és a ma már csak roncsként megtekinthető Szőke Tisza két lapátos gőzhajó utóhasznosításáról.

A csapatot elkísérő Petrovics Kálmán kajak világbajnok a Foka szakasz rendbetételét tartotta sürgetőnek, mert az újszegedi oldalon a Rotary tanösvény mintájára a panelrengetegben élők számára is kulturált kikapcsolódási lehetőséget nyújthatna a vízpart.
 
Ártéri túrázók

A Tisza szerelmesei megállapították, hogy a város legnagyobb közösségi parkjának turisztikai attrakcióján túl érdemes lenne Szeged egy-egy történelmi városrészben is gyalogos, kerékpáros, omnibuszos vagy „madár léptékű" légi látogatást szervezni az ott található kulturális értékek feltárására és annak közösségi és gazdasági célú hasznosítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autót ment feltörni, lopott hozzá egy biciklit

Autót ment feltörni, lopott hozzá egy biciklit
Őrizetbe vettek a szegedi rendőrök egy helybéli férfit, aki eltulajdonított egy kerékpárt, majd… Tovább olvasom