Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Tisza Lajos-tervet készít a Fidesz

Lakossági fórumokon kéri ki a szegediek véleményét a Fidesz a város fejlesztéséről. Már megalakultak a párt szakmai munkacsoportjai, a Tisza Lajos-tervet jövő év elejére készítik el.
Tisza Lajos-terv néven Szeged 2006–2013 közötti fejlesztési koncepcióját készíti el a Fidesz jövő év elejére – mondta tegnap Oláh János. Az ellenzéki párt városi elnöke hozzátette: Szeged árvíz utáni újjáépítésének vezetőjéről nevezték el a tervet. A vállalkozásfejlesztés, a városüzemeltetés, az egészségügy, az oktatás, a kultúra és a sport területén foglalják össze a fejlesztési elképzeléseket.

– Szeged életében számos folytatásra érdemes kezdeményezés van, de bizonyos kérdésekben gyökeres változásra van szükség – folytatta Hüvös László. Az önkormányzati képviselő fogja össze a tervet kidolgozó munkacsoportokat.

Hüvös szerint súlyos gond, hogy a város hitelállománya hihetetlen mértékben gyarapszik, ebben az önkormányzati ciklusban kétszeresére nőtt. Az elmúlt három esztendőben a városban jelentősen nőtt a munkanélküliek száma, a tettre kész fiatalok más lakhelyet keresnek, mert nem fejlődik úgy a helyi gazdaság, hogy el tudnának helyezkedni – tette hozzá.

A Fidesz fórumokon várja a lakosság és a gazdasági élet szereplőinek véleményét a város helyzetéről, és gyűjtik a Szeged jövőjével kapcsolatos elképzeléseket. Elsőként kedden este 6 órára hívják az érdeklődőket a gyálaréti nyugdíjasklubba.


Munkacsoportok, vezetők

A Tisza Lajos-terv oktatási munkacsoportjának vezetője Farkasné Pocsai Blanka önkormányzati képviselő, tanár; a sportért Kővári Árpád, a Tisza Volán SC elnöke felel. Az egészségügyi és szociális részt Wittmann Tibor, a polgári orvoskör vezetője, és Dux László, az orvosegyetem professzora dolgozza ki. A városüzemeltetéssel kapcsolatos terveket Makrai László, a városi közgyűlés városüzemeltetési bizottságának elnöke, a vállalkozásfejlesztési, költségvetési fejezetet Csőke Attila, a Quaestor Rt. szegedi fiókvezetője koordinálja, a kulturális tervet Sándor János rendező készíti. Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő, mórahalmi polgármester dolgozik azon, hogy a helyi fejlesztési tervek a nemzeti fejlesztési tervvel összhangba kerüljenek. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád áll a megyei bűnügyi toplista élén

Bűnügyi szempontból Csongrád a legfertőzöttebb város a megyében – derül ki egy hetilap által… Tovább olvasom