Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Tiszaszigeten Bodónak nincs kihívója – egyelőre

Sorozatunkban a Szeged környéki kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Tiszaszigeten.
Egyelőre nincs kihívója Bodó Imrének, Tiszasziget polgármesterének. Az ellenfelek hiánya azért is meglepő, mert eddig minden választáskor legalább három polgármesterjelöltje volt a településnek. Bodó szerint a helyzet változhat, legkésőbb az ajánlószelvények gyűjtéséig még felbukkanhatnak jelöltek.

Bodó 1994-től 1998-ig alpolgármestere volt, '98-tól pedig polgármestere Tiszaszigetnek. Arra a kérdésre, hogy megméretteti-e magát idén is, így válaszolt: természetesen, hiszen a község szépen fejlődik, de vannak még további feladatai.

Elmondta: egyelőre nem tud róla, hogy lenne rajta kívül más induló Tiszaszigeten, de a választás nem „kiszorítósdi", aki ambíciót érez, helyesen teszi, ha megméretteti magát. Ugyanakkor úgy érzi: megvan a kellő támogatottsága ahhoz, hogy újból megválasszák. Az országgyűlési választásokkor egyébként a tiszaszigeti 981 szavazatból 628-at Bodó Imrére adtak le. Igaz, akkor mint országgyűlési képviselőjelöltre.

Bodó a Fidesz színeiben indul az őszi választáson, és kéri a párt szövetségeseinek – így például a KDNP, a Magosz, a Nemzeti Front, a Lungo Drom – támogatását is. Megkerestük az MSZP és az MDF szegedi szervezetét: nincs tiszaszigeti polgármesterjelöltjük, legalábbis egyelőre. A korábbi választásokon egyébként Bodó ellenfelei mind függetlenként indultak.

A polgármester úgy véli, a kistelepüléseken elsősorban nem pártszimpátia, hanem a jelöltek személye alapján döntenek a választók, ezért az sem kizárt, hogy a jobboldalról kap majd ellenfelet. Megkérdeztük Tiszasziget fideszes alpolgármesterét, Ferenczi Ferencet, de ő biztosan nem indul a posztért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyáron kritikus a vérellátás

Napok óta kevesebb a rendelkezésre álló vérkészlet a szegedi regionális központban, mint amennyi a… Tovább olvasom