Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Tisztiorvosi vizsgálódás a szegedi temetőkben

Csapó Balázs följelentése nyomán vizsgálatot kezdeményezett a tisztiorvosi szolgálat Csongrád megyei intézete a szegedi temetőkben.
Az előzmények: jegyzőkönyvbe foglalta Csapó Balázs, a szegedi önkormányzat lakossági érdekvédelmi megbízottja, hogy milyen visszásságok vannak a Szegedi Testamentum Temetkezési Kft.-nél. Az extrém vádakat a cég egy már elbocsátott dolgozója fogalmazta meg, majd visszavonta ezeket, még később pedig mégis megerősítette: igazak. Csapó elküldte a város vezetőinek a jegyzőkönyvet, azzal a javaslattal, hogy mentsék föl Hódi Lajost, a temetkezési cég igazgatóját. A szegedi alpolgármester, Solymos László kijelentette, nem foglalkoznak az üggyel, mert az két ember személyeskedése. Csapó följelentette Hódit az ügyészségen, a munkaügyi felügyeletnél, a tisztiorvosi szolgálatnál és az adóhatóságnál is.

Most a tisztiorvosi szolgálat kezdett ellenőrzéseket a szegedi temetőkben. Kovács Ferenc megyei tiszti főorvos elmondta: a bejelentő szerint közegészségügyi kihágások is történhettek a temetkezési cégnél, de ezt az állítást mindeddig nem tartotta megalapozottnak; ezért egyelőre azt vizsgálják, betartanak-e egyes, a dolgozókat védő munka-egészségügyi óvintézkedéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Friss megyei képviselők vallottak a vagyonukról

A tizennégy megyei országgyűlési képviselőből hat most először tett vagyonnyilatkozatot. Lapunk… Tovább olvasom