Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Tíz másodpercenként vált ruhát Gubik Petra

Negyvenkét helyszínt kell színpadra állítani az Elfújta a szél musicalváltozatában. Atlantát lézerlánggal robbantják majd fel. A száz szereplő mindegyike legalább öt karaktert játszik, így összesen közel ötszáz jelmezre lesz szüksége a stábnak.
Díszlet- és jelmezterv-elfogadáson ismertették az Elfújta a szél musicalprodukció alkotói az elképzeléseiket a Budapesti Operettszínházban. A Szegedi Szabadtéri Játékokon július 26-án, 27-én, augusztus 2-án és 3-án, hazai bemutatóként színre kerülő darab rendezőjétől, Somogyi Szilárdtól megtudhattuk: rekordokat döntöget a készülő előadás. A díszletterveket Bátonyi György, a jelmezterveket pedig Velich Rita készítette.

„Arra törekedtünk, hogy letisztult, egyszerű, mégis sokat tudó díszlet szülessen – tudtuk meg a rendezőtől. – Összesen negyvenkét helyszínt kell megmutatnunk a darab során. Izgalmas világítástechnikát alkalmazunk, amelyet az elmúlt évek során kísérleteztünk ki, és először próbálunk ki a Dóm téren. Egyedülálló módon WiFi-n keresztül kezelik ezt a rendszert, amely különleges lézervetítésekre alkalmas. Reményeim szerint Atlanta ostrománál sikerül vele felgyújtani, majd rögtön el is oltani a Dóm téri színpadot."

Gubik Petra is bemutatkozik majd Scarlett szerepében.
Gubik Petra is bemutatkozik majd Scarlett szerepében.

 övő héten érkezik a Leányvásár stábja

Mi sem mutatja érzékletesebben, hogy közeleg a Szegedi Szabadtéri Játékok nyitánya, mint hogy a jövő héten már Szegeden próbál a Leányvásár alkotócsapata. Nagy Ervinnel, Schell Judittal, Hegedűs D. Gézával is összefuthatunk péntektől a város utcáin. Az évad első bemutatója július 5-én lesz.

A jelmezek is izgalmas világot közvetítenek. Az első felvonásban a klasszikus szabásvonalak lesznek jellemzőek, egy kis modern csavarral, energikusabb érzettel, mégis visszaidézve azt az emblematikus látványt, amely a legendás film során belénk égett. A kosztümök stílusa folyamatosan változik, a második felvonásra már modern ruhákban lesznek a szereplők, jelezve, hogy a háború után új világ köszönt be az életükbe.

„Száz ember lesz a színpadon. Ez nagy számnak tűnhet, de igazság szerint legalább ötszázra lenne szükség. Minden szereplő négy-öt öltözet ruhával rendelkezik, ez közel ötszáz jelmezt jelent. Úgy tervezzük, hogy Scarlett a darab egy pontján hat ruhát vált egymás után, méghozzá tíz másodpercenként. Neki egyébként összesen tizenkét ruhája lesz, többek közt a híres, zöld függönyruha is."

Az Elfújta a szélben Rhett Butlert Szabó P. Szilveszter, Scarlettet kettős szereposztásban Vágó Zsuzsi és Gubik Petra alakítja. A további szerepekben láthatjuk Janza Katát, Bíró Esztert, Serbán Attilát, Szomor Györgyöt, Nádasi Veronikát és Brasch Bencét.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb ütközetek az SZKT-nál

Éles pengeváltásokat folytatnak a szakszervezetek az SZKT vezetésével a béremelésért. Tovább olvasom