Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Tíz táncóra mindenkinek jót tesz esküvő előtt

A tévék táncos műsorai valóságos divathullámot indítottak el: mindenki táncolni tanul, még a házasulandók is. Ha csak kettecskén akarnak táncolni, többet fizetnek, 3-15 ezer forintot óránként, ha nem szégyenlősek, csoportban tanulnak, 500-3000 forintért.
– Az esküvőnkön, tánc közben mozdult meg először a hasamban a kisbabám. Ennél fantasztikusabb dolog még soha nem történt velem – mesélte meghatódva Lacziné Lippai Szilvia, aki áprilisi lagzijuk idején már babát várt. Hosszú ruhája miatt férje, Laczi Róbert folyton a szoknyájára lépett és a koreográfia sem mindig úgy jött ki, ahogy azt előre eltervezték. – Ez akkor nem számított. Mindezek ellenére sem volt hiábavaló az esküvő előtti tánctanulás, biztonságérzetet adott és a ringatózás jó hatással lehetett a baba hangulatára is – beszélt élményeiről a 27 éves nő.

Pálinkó-iskola, a rutinig

Pálinkó Lujza, egykori magyar bajnok versenytáncos szegedi tánciskolájában is gyakran előfordul, hogy fiatal jegyesek készülnek esküvőjükre. A tanárnő elmondta, ha a párok időben elkezdenek órára járni, ideálisabbnak tartja a csoportos tanulást, mivel így megfigyelhetik, mások hogyan haladnak. Érdemes minél hamarabb elkezdeni a gyakorlást, hogy legyen idő a megfelelő rutin megszerzésére, hiszen az a legjobb, ha a megtanult táncok már szórakoztatják is a jegyeseket.

Szilvi és Robi a gyertyafény keringő, a slowfox lassúbb, lötyögősebb változatát, és a rocky alapjait tanulgatták. Összesen öt órát vettek – a saját garázsukban gyakoroltak.
– Régi nagy vágyam volt, hogy versenytáncokat tanuljak. Különösen a rocky érdekelt. Remélem, majd egy-egy buliban lesz alkalmam megmutatni, milyen jól elsajátítottam a lépéseket – álmodozott a 27 éves Róbert.

Horváth Péter és Szögi Barbara maguk is táncosok és bár a parketten mások a partnereik, az életben egy párt alkotnak. Körülbelül két éve tanítanak táncolni jegyespárokat. – Érezhető most egy divathullám. A médiában bemutatott táncos műsorok ösztönzően hatnak a fiatalokra, ami nagyon jó, hiszen attól, hogy valakik az életben társak, nem biztos, hogy a táncparketten is tudnak összehangolt mozgásokat produkálni – magyarázta Horváth Péter. – Ha valaki néhány hét alatt akarja elsajátítani a legfontosabb táncok – az angol és a bécsi keringő, a rocky, a csárdás és a slowfox – alaplépéseit, érdemesebb egyénileg órákat venni, mert így az oktatók csakis rájuk tudnak figyelni – mondta.

Szögi Barbara legújabb tanítványai a napokban fejezték be a tánctanulást. Július 28-ára van kitűzve a lagzijuk. – Mindketten tanultunk már táncolni, de az nagyon régen volt, még az általános iskolában. Inkább felfrissítettük a régen szerzett ismereteket, mivel szerintünk nem szép látvány, ha az ifjú pár csetlik-botlik a parketten – mesélte Babarczi Anita, aki azt is elmondta, hogy sokat zsörtölődtek és morgolódtak az órák alatt párjával, Jánossal, de megérte, mert remélhetőleg a parketten is egy életre összecsiszolódtak.


Árak

Ha valaki különórán, kedvesével kettesben szeretne táncot tanulni, 45 percenként 3-15 ezer forintot kell fizetnie. Akik a csoportos tanulás hívei, óránként 500-3000 forintért járhatnak tanfolyamra, az ár mindig attól függően változik, hogy hányan vannak a csoportban. Horváth Péter tánctanár véleménye szerint körülbelül 8-10 óra szükséges ahhoz, hogy a jegyesek kellő biztonsággal ismerjék a táncokat esküvőjükre.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rejtett szépségek kiállítás legkalandosabb sorsú képe

A Monarchia miniszterelnökének, Andrássy Gyulának a feleségéről a korszak legnevesebb német művésze… Tovább olvasom