Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Tízen sérültek meg a Baks mellett történt balesetben

Baks - Szirénázó mentőautók konvoja haladt tegnap reggel nem sokkal nyolc óra után a sándorfalvi úton Szeged felé. A hat jármű annak a közlekedési balesetnek a sérültjeit szállította a klinikára, amely tegnap reggel hét órakor történt Baks határában.
Tíz munkás sérült meg abban a közúti balesetben, amely tegnap reggel történt Baks határában. A sebesülteket hat mentőautó szállította el a helyszínről.

A jeges-síkos úton egy Kistelek felé haladó, nyári gumis Mitsubishi mikrobusz fordult keresztbe, és ütközött össze egy Baksra tartó személyautóval.

A mikrobusz hat utasából öt sérült meg. Fotó: Frank Yvette


– Egy pillanat műve volt az egész. Nem haladtunk gyorsan, de a kerék megcsúszott alattunk. Hatan utaztunk a járműben Kistelekre, ahol fát vágtunk volna. Láttam, ahogy egy Volkswagen Jetta közelít felénk. Tudtam, hogy belénk fog szállni – beszélt a történtekről az elsődleges vizsgálatok alapján vétkes mikrobusz hátsó ülésén utazó Szabó Ernő. A járműbe épp azon az oldalon csapódott bele a Jetta, ahol a mártélyi férfi ült. Mégis egyedül ő úszta meg karcolás nélkül a balesetet, ugyanis csak ő használta a biztonsági övet a kisbuszban. Sofőrjüket súlyos, másik négy társát könnyű, főleg belső sérülésekkel szállították a szegedi klinikára. Szabó Ernő azt mondta: a buszt vezető férfinak eddig nem volt balesete, és mindig ő ült a kormány mögé.

A Jettában is munkások utaztak. Mindnyájan forráskútiak, csőszerelők. A baleset helyszínétől néhány száz méterre dolgoztak volna. A személyautó vezetője súlyos, négy utasa könnyű sérüléseket szenvedett. A Kisteleki Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Mentő az árokban

Az ország számos pontján történtek tegnap balesetek a csúszós utakon. A régi 5-ös úton, Kiskunfélegyháza közelében még egy balesethez siető mentőautó is megcsúszott a jeges úton, majd árokba hajtott. A járműben egy ápoló szenvedett sérüléseket.

Olvasóink írták

 • 4. nővér 2007. december 07. 12:20
  „A hír pontosítása végett!!! Szabó Ernő nevű sérültel nem találkoztam. És minkét sofőr könnyű serülést szenvedett.Én mind a 10-el találkoztam! Ne szép dolog így kiadni a hírt. ezek után hogyan higgyek bármelyiknek is? De tényleg!”
 • 3. Anonymus 2007. december 06. 12:11
  „A 2. hozzászóláshoz:

  Na ja! 110-zel. Ez nem tudás volt most, hanem vakmerőség és szerencse.”
 • 2. Mentős 2007. december 05. 20:52
  „Azért mi mentősök megint nagyon ügyesek voltunk!!!Mi is odaértünk Szegedről a jeges úton segíteni.Vezetni tudni kell télen is......”
 • 1. Kicsi János 2007. december 05. 08:45
  „Az autóvezetési kultúra hiányát nem lehet az időjárásra fogni.Tél van az utak csúszhatnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt a Délmagyarország és a Délvilág babaalbuma

Szeged - Ahogy ígértük, megérkezett a Délmagyarország és a Délvilág Mikulása, 1311 csöppség… Tovább olvasom