Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Tizenhét éve macskajelmezben

Huszonkét éves volt Weil Róbert, amikor a Macskák Ben Mickeringjeként bemutatkozott a szabadtérin. Azóta eltelt tizenhat év, de a macskajelmez maradt: a musical főbb szereplői közül ő az egyetlen, aki az 1991-es előadásban is és a mostaniban is szerepel.
Weil Róbert 1990-ben, a Madách színházi előadáson bújt először Ben Mickering bundájába, s azóta több mint 630-szor szerepelt Webber Macskák című musicaljében. Az előadások helyszínei közt szerepelt Nyíregyháza, Dunaújváros, az olaszországi Trento – és persze a Szegedi Szabadtéri Játékok: 1991-ben, a következő évben és az idei előadásokon is Weil Róbert játssza a lopós macskát. – A mostani produkció teljesen más, hiszen élőzene van, új kosztümöket kaptunk, egészen más a díszlet, s a szereplők is kicserélődtek. De nagy örömmel emlékszem vissza a korábbi szegedi fellépésekre is. Felemelő érzés 4000-4500 ember előtt játszani. A színpadtól nagyon messze van a nézőtér, de az egyik résznél lemegyünk a közönség közé, látom a sok mosolygós arcot, és ilyenkor érzem, „távolról" is tudtunk nyújtani valamit a publikumnak.

A több száz előadás ellenére sincs arról szó, hogy unná a kicsit kleptomániás kandúrt. – Nagyon szeretem ezt a szerepet, azt pedig nem engedhetem meg magamnak, hogy ne ugyanazzal az intenzitással, alázattal, hittel lépjek minden alkalommal a nézők elé. S mivel minden közönség egy kicsit más, időnként kicsit más színeket keverhetek ki a palettáról a szerep megformálásához.

Míg a stáb nagy része a következő előadásig, péntekig visszament Budapestre, Weil Róbert és párja Szegeden maradtak kikapcsolódni. – Élnek barátaink itt, s Szeged gyönyörű város, nehéz innen szabadulni. Az előadások között nyaralunk – persze csak ha nem esik. De ezt se bánjuk, a lényeg, hogy a hét végére ne zuhogjon a macskák és nézőik nyakába.

G. E.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helga és Edina – a kitűnő ikerpár

Első osztály óta minden év végén mosolygós ötösök díszítik a szőregi ikerpár bizonyítványait. Szabó… Tovább olvasom