Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Tizenkét támogatott kutatócsoport

Szeged - Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettese, Pléh Csaba, az SZTE korábbi oktatója tegnap tizenkét természet- és bölcsészettudományi kutatócsoport támogatásáról írt alá szerződést.
Az akadémikus rámutatott: a támogatott kutatócsoportok a fajlagos mutatókat tekintve a magyar tudományos élet legproduktívabb szegmensét jelentik.

Megtudtuk: a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal közeljövőben megjelenő pályázatai, valamint az EU keretprogramja további lehetőségeket teremtenek az egyetemi intézetek fejlesztésére. Az ötéves támogatási ciklusra a nemzetközileg is kiemelkedő tudományos teljesítményt nyújtó csoportokat választották ki.

Idei Miklós, az MTA Támogatott Kutatóhelyek Irodájának igazgatója ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a támogatott kutatócsoportok vezetői az egyetemek tanszékvezetői, tanszékvezető-helyettesei, a csoportban dolgozó kutatók és asszisztensek pedig az MTA alkalmazottai. A munka során az akadémia fedezi a munkatársak bérét, míg az egyetem befogadja a kutatócsoportot és biztosítja a működésükhöz szükséges infrastruktúrát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hadüzenet az unió bagósainak

Szeged - Az Európai Parlament szerdán nagy többséggel megszavazta azt a javaslatot, amely… Tovább olvasom