Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Tizennégy településen választottak új vezetőt

Csongrád megye - 14 kistelepülésen választottak új polgármestert Csongrád megyében. A legtöbben Királyhegyesen, a legkevesebben Szatymazon járultak az urnákhoz. Felgyőn heten indultak a polgármesteri székért, köztük Vincze László fideszes országgyűlési képviselő, aki az ötödik helyet szerezte meg.
Csongrád megye 60 polgármestere közül nyolc – Algyőn Piri József, Bordányban Balogh Ferenc, Deszken Simicz József, Csanádalbertin Szabó Lajos, Magyarcsanádon Farkas Jánosné, Mindszenten Zsótér István, Nagytőkén Staberecz Ferenc, Tömörkényben pedig Fekete Gábor – nem indult újra a posztjáért, nem mérette meg magát tegnap a helyhatósági választáson. Négy településen – Balástyán, Klárafalván, Maroslelén és Nagyéren – nem volt kihívója a regnáló polgármesternek. A legtöbben, 7-en Felgyőn akartak polgármesterek lenni. Magyarcsanádon hatan, Földeákon, Mindszenten, Pusztaszeren és Tiszaszigeten öten szálltak harcba a polgármesteri tisztségért.

Csongrád megyében 46,7 százalékos volt a részvétel, amely meghaladta az országos átlagot. A legaktívabbak a kisebb települések lakói voltak. A szavazásra jogosultak 72,6 százaléka járult az urnákhoz Királyhegyesen. Eperjesen, Nagylakon, Újszentivánon és Tömörkényben közel 70 százalék, Csanádalbertin, Tiszaszigeten és Pusztamérgesen pedig bőven 60 százalék feletti volt a részvételi arány. A legkevesebben – a jogosultak alig több mint 28 százaléka – Szatymazon szavaztak a megyében. De alacsony, 31–36 százalékos volt a részvételi arány Nagyéren, Balástyán, Klárafalván és Maroslelén is.

Nagyításhoz kattintson a képre!
Nagyításhoz kattintson a képre!

Algyőn meglepetésre a független Herczeg József 55 szavazattal megelőzte a Fidesz–KDNP színeiben indult Gonda Jánost. Ám ennél is volt izgalmasabb verseny: Árpádhalmon a fideszes Szarka Attila mindössze 3 szavazattal győzte le az eddigi polgármestert, Froman Róbertet. Apátfalván és Deszken is szocialista polgármesterjelölt, Varga Péter, illetve Király László győzött.

Felgyőn – ahol heten indultak – az eddigi polgármester, a független Ábel István győzött – rendkívül szoros versenyben, 172 szavazattal. A második helyezett, a szintén független Horváth Lajos 142, míg a harmadik helyezett szintén független Harangozóné Pálnok Orsolya 140 voksot kapott. A Fidesz–KDNP színeiben indult a felgyői polgármesteri székért Vincze László fideszes országgyűlési képviselő, aki az 5. helyet szerezte meg a tegnapi választáson, 73 szavazattal.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2010. október 04. 12:36
    „Az újakról nem lehetne? Kit érdekel ki volt!”
  • 1. sajtkukac 2010. október 04. 10:34
    „Gratula Herceg Józsefnek! :) Kitartást, erős idegrendszert!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barcelona–Real Madrid élőben

A 40. héten ismét Európa-bajnoki selejtezőket játszanak a nemzeti válogatottak, s az új játéknapnak – péntek – köszönhetően a totófogadások határideje is eltér a megszokottól. Tovább olvasom