Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Tizenöt percben nyerte meg a zsűrit

Tizenöt percben nyerte meg a zsűritMunkában az év diákrádiósa. Bürgés Dávid később is maradna a keverőnél és a mikrofonnál. Fotó: Karnok Csaba
Szeged - Az első perctől az utolsóig együtt él hallgatóival - mondta a szegedi Bürgés Dávidról az országos zsűri, amikor az év diákrádiósává választották. A Kőrösy-gimnáziumba járó 17 éves srácnak a lazább, jópofa zenés műsorok a kedvencei.
– Úgy rémlik, már a homokozóban is figyeltem a rádióra, de aztán egy darabig buszvezető akartam lenni – mesélte a Kőrösy-gimnáziumba járó, szeptembertől végzős Bürgés Dávid szakmai életútja kezdeteiről az iskola padlásterében lévő pici rádióstúdióban.

Dávidot – aki a gimnázium médiacsapatának már kilencedikes kora óta aktív tagja – idén az év diákrádiósának választotta az országos diákújságíró egyesület szakmai zsűrije. Értékelésük szerint 15 perces műsora arról árulkodik, hogy készítője az első perctől az utolsóig együtt él hallgatóival.

– Negyedórában nehéz bemutatkoznia rádiósként az embernek, bár a nagyszünetben is ugyanilyen hosszú a műsor. Amivel neveztem a zenés műsor kategóriában, abban a zenék mellett volt egy szignál, beköszönés, a zene felkonferálása, aztán énekesekről mondtam el érdekes infókat, végül pedig a Facebook „illemtanáról" beszéltem. Mindezt próbáltam jópofán előadni – foglalta össze Dávid, miből is állt a győztes műsorszám.

A Kőrösyben egyébként akkora az érdeklődés a nagyszüneti rádiózás iránt, hogy a fiatal srác egy héten csak egyszer jut a keverőpulthoz. Viszont amikor be kell mondani valamit, társai mindig őt kérik meg erre. – A műsornak az a célja, hogy kizökkentse az embereket a napi robotból – mondta a nagyszüneti műsorról a rádiós, aki valójában 2012-ben szeretett bele a kereskedelmi rádiózásba, amikor látta a Rádió 88 egyik kitelepülését. Az elmúlt években viszont már nemcsak a helyi adót, de számos hagyományos rádióval fogható és interneten elérhető zenei profilú, magyar nyelvű adót is hallgat – természetesen szakmai füllel.

– A lazább műsorok tetszenek, olyanok, amelyek inkább a délutáni műsorsávban hallhatók, de például Buda Marcit is nagyon szerettem a Petőfiben – magyarázta a fiatalember, aki később profiként szeretne a fővárosban rádiózni. Most arra törekszik, hogy több gyakorlatot szerezzen rádiósként. Erre egy félegyházi rádióban van lehetősége, ahol műsort vezet egy barátjával.

– Heti egyszer elvonatozunk oda-vissza. De Pestre is elmennék, ha ott lenne rá alkalom – tette hozzá mosolyogva Dávid.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A valóság lenyomata folyóiratban

Új tudományos folyóiratot indított a Móra-múzeum az interneten Veritatis Imago (magyarul: a valóság lenyomata) címmel. Tovább olvasom