Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Tízéves a német nyelvű orvosképzés a Szegedi Tudományegyetemen

Szeged - Tíz év alatt több mint hétszáz német orvostanhallgató sajátíthatta el anyanyelvén a gyógyítás tudományának elméleti alapjait a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) - tájékoztatott az intézmény.
Az SZTE 1999-ben, úttörő szerepet vállalva, a vidéki egyetemek sorában elsőként indította el az orvostanhallgatók német nyelvű képzését.

Az első két évet elvégzett hallgatók körülbelül 80-90 százaléka jut be a német egyetemekre a Szegeden elsajátított erős elméleti alapoknak köszönhetően. Az orvosjelöltek egy része ugyanakkor az alapozó képzés után is Szegeden marad, hiszen arra is lehetőségük van, hogy az Általános Orvostudományi Kar angol, illetve magyar tagozatán folytassák tanulmányaikat.

Az egyetem ezen felül jelenleg is tárgyalások folytat több német klinikával olyan közös programok indításáról, amelyek keretein belül az első két év elvégzése után a hallgatók Németországban folytatnák tanulmányaikat a kar programja szerint, az egyetem felügyeletével.

Németországban korlátozott a felvehető orvostanhallgatók száma, így ebből a szempontból is kiváló lehetőséget jelent a szegedi képzés a pálya iránt érdeklődő német hallgatóknak - idézték a közleményben Benedek György professzort, az orvosi kar dékánját.

A két évtizede sikeresen folyó angol és az évtizedes német nyelvű általános orvosképzés mellett a gyógyszerész és fogorvos hallgatók is tanulhatnak angol nyelven Szegeden. A három kar idegen nyelvű óráin összesen hatvan különböző nemzet csaknem ezer diákja vesz részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bayer Zsolt és Széles Gábor a közéletről

Széles Gábor úgy gondolja, előrehozott választás lesz, Bayer Zsolt szerint nem kell beleájulni senki fenekébe. Tovább olvasom