Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Tízezer lépés időseknek

Szeged - A Szeged-felsővárosi „Virágzó Nefelejcs" nyugdíjasklub az egészséges életmód jegyében gyaloglóklubot indított az idősödő korosztálynak.
„Nem az a fontos, az ember hány éves, csak a szíve legyen fiatal". Meg a lába – ennyivel egészítenénk ki tegnapi tapasztalataink tükrében az ismert táncdalt. A Szeged-felsővárosi „Virágzó Nefelejcs" nyugdíjasklub az egészséges életmód jegyében gyaloglóklubot indított az idősödő korosztálynak. Mint decemberig minden hét csütörtökén, tegnap délután is az újszegedi templom oldalánál gyülekeztek, hogy tegyenek egy kört a ligetben.

– Ne csak arról beszéljünk, itt fáj-ott fáj, hanem tegyünk is az egészségünkért – javasolta Sikula Szabolcs, a klub elnöke. Kiosztották a lépésszámlálókat, teljesítményét mindenki füzetben vezetheti.

Bemelegítenek a nyugdíjasok a gyalogláshoz. Fotó: Karnok Csaba

– Tetszik az ötlet, kutyasétáltatáskor is jól jön majd a kondi – indokolta részvételét a 60 esztendős Laucsek Andrásné. Ő a séta, a felfrissülés, a barátkozás híve. – Egyedül nem indulnék neki, társaságban viszont legalább jót beszélgetünk – tette hozzá a 70 éves Jakus Vilmosné.

A nyugdíjasok minden alkalommal ezer lépést tehetnek az egészségükért. Az eredményt decemberben összesítik, a legtöbb métert megtett versenyző ajándékcsomagot kap.

– Ezer méter az 1610 lépés – korrigált egy úr, majd bekapcsolódott a Reigl Imola programkoordinátor vezette bemelegítésbe: közös karkörzés, vállmozgatás, nyújtás.

– Meddig kell még csinálni? Végkimerülésig? – kérdezte egy férfi. Már indult volna. Végül 35 társával együtt nekivágott a távnak: – Budapestig meg sem állunk! – jövendölte egy néni a sor végén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes nyomvályúk Szegeden

Szeged - Szegeden, a nagy forgalmú főutak egyes szakaszain a 10-20 centiméteres, vagy még ennél is… Tovább olvasom