Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Tízmillió forint az egyetemi tűzkár

Szeged - Több értékes műszer, szekrények, falak, ablakok rongálódtak meg a szegedi orvoskar régi oktatási épületében fellobbant hétvégi tűzben. A kigyulladt helyiség hiánya egyelőre nem okoz gondot az oktatásban.
Tíz-tizenötmillió forintra becsülték tegnapi bejárásukon a szegedi orvoskar régi oktatási épületében keletkezett tűz kárértékét a biztosító szakemberei. Mint megírtuk, a múlt hét szombatján tűz ütött ki az egyetem Dóm téri oktatási épületében – ahol épp egy fogorvos-konferencia folyt. A helyszínre három fecskendő- és egy kosaraskocsival érkező húsz tűzoltó közel két órán át küzdött a lángokkal, mire sikerült eloltani.

– A gyógyszerkémiai intézet hallgatói laboratóriumának előkészítő helyiségében csaptak fel a lángok, de szerencsére emberélet nem volt veszélyben. Kívülről nagyobbnak látszott a tűz és a füst, mint amilyen károkat valójában okozott – mondta el Fülöp Ferenc, a gyógyszerészkar dékánja, aki a gyógyszerkémiai intézet vezetője is. Az előkészítő ablakai melletti terület égett ki, szekrények perzselődtek meg, és néhány értékes műszer is megrongálódott. A kár az utóbbiak miatt ilyen nagy. A helyiséget ki kell festeni, az ablakokat és a bútorokat ki kell cserélni, amire vélhetően a vizsgaidőszak után kerül sor – tájékoztatott a dékán. A tűzben és az oltásban a helyiség alatti födémet nem érte súlyos kár, az oltáshoz felhasznált víz csak pár helyen szivárgott át, így az épület állaga nincs veszélyben. A tűz okát még vizsgálják.

A professzor elmondta: a kigyulladt helyiség melletti laborban már néhány nap múlva szemináriumot tartanak, az órák és a gyakorlatok rendes kerékvágásban folynak az épületben. A szorgalmi időszakból már csak két hét van hátra, a helyiség hiányát addig könnyen áthidalják – magyarázta Fülöp Ferenc. Hozzátette: a biztosító fedezi a helyreállítás költségeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Dömötör-díj idei jelöltjei

Szeged - Tizedik alkalommal voksolhat a közönség a Dömötör-díjról – hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón, ahol a kategóriák idei jelöltjeit is nyilvánosságra hozták. Tovább olvasom