Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Tízmilliót követel a BRFK Toroczkaitól

Fizetési meghagyást bocsátott ki a Fővárosi Bíróság Toroczkai László ellen – tájékoztatta a távirati irodát a bíróság sajtótitkársága. A mintegy tízmillió forintos meghagyás kibocsátását a BRFK kérte az MTV-székház ostromának idején őket ért károk miatt.
A Fővárosi Bíróság sajtótitkárságán azt közölték: a bírósági iratok szerint a meghagyást február 27-én kapta meg a címzett, akinek 15 nap áll a rendelkezésére, hogy az ellen úgynevezett ellentmondással éljen. Ez szerdáig nem történt meg.

A BRFK sajtóosztálya az MTI megkeresésére levélben válaszolt. E szerint Toroczkai László 2006. szeptember 18-án a Kossuth téren beszédet intézett a demonstráló tömegnek, melyben felszólította őket, hogy vonuljanak az MTV székháza elé. A felszólítás eredményeként a tömeg egy része, több ezer fő a Szabadság térre vonult, ahol jogellenes demonstráció kezdődött. A BRFK szerint egyértelműen Toroczkai László kezdeményező fellépése miatt.

Fizetés helyett leüli

Toroczkai Lászlót tegnap este megpróbáltuk telefonon elérni, de hívásunkra nem reagált. A Szent Korona rádiónak még február végén azt nyilatkozta, hogy nem hajlandó megfizetni a rendőrségnek okozott károkat, inkább ledolgozza vagy leüli a követelést.

A BRFK levelében utalt a gyülekezési törvény azon bekezdésére, amely szerint a rendezvény rendjének biztosításáról a szervező gondoskodik. Felhívták a figyelmet a jogszabály egy másik bekezdésére is, amely alapján ha a rendezvény résztvevőinek magatartása a rendezvény törvényességét veszélyezteti, s a rend másként nem állítható helyre, a szervező köteles a rendezvényt feloszlatni.

„Toroczkai László a Magyar Televízió székháza előtt nem biztosította a rendezvény békés folytatását, és amikor az elvesztette békés jellegét, azt nem oszlatta fel" – írta a BRFK. A sajtóosztály levelében kitért arra is, hogy e szerint megállapítható: Toroczkai a Magyar Televízió székháza előtt egy jogellenes demonstrációt szervezett és tartott meg. „A székház védelme során a Budapesti Rendőr-főkapitányságot anyagi kár érte, ezért a felelős személy, Toroczkai László részére fizetési felszólítást küldtünk" – olvasható a rendőrség levelében. Mint írják: azért kérték a bíróságtól a fizetési meghagyás kibocsátását, mert a felszólításra Toroczkai nem reagált.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás: Design 24

A Temesvári Képzőművészeti Szövetség (UAP) és a Temesvári Nyugati Egyetem Formatervezés Tanszékének… Tovább olvasom