Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Több gyanúsítottal számol az ügyészség

Letartóztatták a szegedi Alföld Ingatlanbank Bt. vezetőjét. Az ingatlanforgalmazó cég ellen eddig hatvanan tettek feljelentést, azonban ennél jóval több a károsult. Az ügyészség szerint a gyanúsítottak köre is jelentősen bővülhet.
Bezárt az Alföld Ingatlanbank Bt. szegedi, Kölcsey utcai irodája. A cég városi száma kicseng, de a telefont senki nem veszi fel. Az ingatlanforgalmazó ügyvezetőjének mobiltelefonján üzenetrögzítő jelentkezik, a géphang azt mondja, „A hívott szám jelenleg nem elérhető, próbálja meg később a hívást!"

Mint azt december elején megírtuk, pontos cím megjelölése nélkül szegedi, többek között Budapesti és Rókusi körúti, valamint Csongrádi sugárúti úgynevezett „végrehajtásos" és „árverezett" lakások megvásárlására vett át magánszemélyektől ingatlanonként kétmillió forint vételárelőleget az Alföld Ingatlanbank Bt. nevében a társaság ügyvezető igazgatója, H. J.-né. A megbízásokat 2005 végén és 2006 elején írták alá. A társaság három hónapos határidőre, nem teljesülés esetén a befizetett összeg azonnali visszafizetésére vállalt garanciát. Az ingatlanbank ügyfeleinek jelentős része azonban nem jutott hozzá az ígért lakáshoz, ráadásul a millióikat sem kapták vissza.

Sokan még reménykednek

A főügyészség szóvivője megjegyezte, ügyvéd gyanúsítottja továbbra sincs az ügynek. Úgy tudjuk, az átvertek közül sokan még mindig nem adták fel, nem tettek feljelentést, ők abban reménykednek, hogy visszakapják a pénzüket. H. J.-né korábban, még decemberben, azzal hárította el kérdéseinket, hogy a nyomozás végéig nem nyilatkozik.

Voltak, akik egy lakást akartak megvenni, de akadtak családok, amelyek kettőt, vagy még ennél is többet szerettek volna megvásárolni. Az átvertek között vannak ismert szegedi közéleti személyek, volt és még jelenleg is vannak aktív élsportolók, de a feltűnően jó vételi lehetőség egyikükben sem keltett gyanút.

Bariné Tóth Éva, a megyei főügyészség sajtószóvivője
Az Alföld Ingatlanbank Bt. ellen először november végén és december elején tettek feljelentést. Az ügyben a Szegedi Nyomozó Ügyészség nyomoz. Bariné dr. Tóth Éva csoportvezető ügyész, a Csongrád Megyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, az Alföld Ingatlanbank Bt. egyik vezetőjét letartóztatták. Az ingatlanforgalmazó cég munkatársai az ügyfeleknek napokig azt mondták, a cég vezetője azért nem tud foglalkozni az ügyekkel, mert gyógykezelésre jár.

Információink szerint a bíróság H. J-nét tartóztatta le. Bariné Tóth Éva ezt nem erősítette meg, azt viszont elárulta, hogy az ügynek eddig mintegy hatvan károsultja van, „és várható a gyanúsítottak körének jelentős bővülése is".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szenzációs lelet a pincében

Szenzációs leletre bukkantak a szegedi Móra Ferenc Múzeum régészei. A volt Juhász Gyula művelődési… Tovább olvasom