Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Több hazai turista jött a megyébe

Kedvezőbb képet mutatnak az idei első nyolc hónapos turisztikai adatok, mint az országos átlag. A hazai és a régiós viszonylathoz képest egyedül csak külföldről érkezett kevesebb vendég.
Kedvezőbb képet mutatnak az idei első nyolc hónapos turisztikai adatok, mint az országos átlag. A hazai és a régiós viszonylathoz képest egyedül csak külföldről érkezett kevesebb vendég. A belföldi látogatók száma viszont 4,9 százalékkal nőtt, s az országos számokhoz viszonyítva több éjszakát töltöttek a megyében – derült ki tegnap a vásárhelyi Fekete Sas szállóban tartott idegenforgalmi találkozón. Zalányi Ágnes, a megyei önkormányzat turisztikai szakreferense elmondta: a megyét érintő szerb határszakaszon 7,9, míg a románon 10,3 százalékkal több külföldi lépett át, mint tavaly. Az idén külföldre 11,9 millió magyar utazott, 2005-ben viszont 5,3 százalékkal többen lépték át a határt.

A megyében összesen tíz Tourinform-iroda működik – tudtuk meg Juhász Ildikótól, a megyei Tourinform-irodák vezetőjétől. Feladataik közé tartozik az információszolgáltatás, a jegy- és térképárusítás. Tegnap Vásárhelyen a hét kistérség is bemutatkozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megsemmisítették a szalmonellás húst

Folytatódik az élelmiszerek fokozott ellenőrzése. Az ellenőrök megyeszerte keresik a Pest megyei cég… Tovább olvasom