Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Több mint 32 kilót fogyott január óta

Harminckét és fél kilót fogyott január óta az idei szegedi fogyókúraverseny győztese. Pintér Melinda azt mondja, a diétához ugyan kellett akaraterő, a rendszeres mozgást azonban kifejezetten élvezte. Szerinte az egy pszichoterápiával is felér.
Sosem késő elkezdeni

A verseny legidősebb versenyzője a 69 éves Kriston Istvánné volt. Ő sem lógott ki azonban a többiek közül, hiszen idén nagyon sok nyugdíjas korú fogyni vágyó jelentkezett. Például Fróna Mihályné Irén és Gonda Károlyné Judit – ők heti hat edzéssel ráadásul a legaktívabb résztvevői voltak a programnak. Az idősebbek a vízi tornát kedvelték a legjobban. Irén úgy járt erre a foglalkozásra, hogy víziszonya van, de ez sem tántorította el: a korlátba kapaszkodva csinálta végig a gyakorlatokat.

Ismét vékonyabbak lettek a szegediek: a városi fogyókúraverseny 4 és fél hónapja alatt 1210 kilótól szabadult meg a város. Pontosabban az a 130 versenyző, akik év elején úgy határoztak, életmódot váltanak, és ezzel együtt karcsúbban futnak neki az idei nyárnak. Ez az a verseny, amelyben tulajdonképpen mindenki nyer, de természetesen van abszolút győztes is. Idén egy 34 éves nő veszítette saját súlyához képest a legtöbb kilót: Pintér Melinda 32 és fél kilóval lett könnyebb.

– Ülőmunkát végzek, korábban nem mozogtam. Ezen szerettem volna változtatni. Azt gondolom, nagyon jól döntöttem, hiszen a sport lelki feltöltődést adott. Egy-egy óra egy pszichoterápiával is felért.
Melinda ráadásul nagy súlya ellenére nem a könnyebb utat választotta, a legkeményebb edzésekre járt: walkingra és spinningre. A heti három edzés mellett pedig vércsoportdiétát tartott. – Akaraterő és önfegyelem kérdése, hogy az ember hogyan bírja. Én soha nem bűnöztem, szigorúan betartottam az előírásokat, pedig sokszor volt ott a kísértés. Persze az elején nehéz volt összeállítani az étrendet, de ebben kaptam segítséget a verseny szervezőjétől, Kovács Évától. Édesanyám pedig főzött nekem, így az én dolgom már csak az volt, hogy ne egyek ezen kívül semmi mást.
Melinda fogyása már most is tiszteletre méltó teljesítmény – akik nem látják napi rendszerességgel, meg is döbbennek átváltozásán.

Bár a versenyt megnyerte, még nem teljesen elégedett magával Melinda. Fotó: Frank Yvette
Bár a versenyt megnyerte, még nem teljesen elégedett magával Melinda. Fotó: Frank Yvette

Mi nem tudunk fényképes összehasonlítással szolgálni, a fiatal nő ugyanis nem szerette volna viszontlátni azt az alakját, amitől kemény munkával sikerült megszabadulnia. Ráadásul a verseny végével sem hagyta abba sem a diétát, sem a sportot. – A célom, hogy a 178 centiméteres magasságomhoz ideális 80-85 kilót elérjem.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

De mit keres egy Ford több hete a körforgalom közepén?

Több hete áll egy rendszám nélküli Ford Focus személygépkocsi a határ mellett a röszkei körforgalom… Tovább olvasom