Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Több mint 6 kiló marihuánát akart átcsempészni a határon Röszkénél egy tartozás miatt, hét évet kapott

Hét év börtönt kapott a szerb csempész, és hét évre kiutasították az ország területéről. Magyarországon át Németországba vitte volna az illegális kábítószert.
Az I. fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét helybenhagyva jogerősen 7 év börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a szerb kábítószercsempészt, aki több, mint 6,3 kiló kábítószert akart Magyarországon át Németországba csempészni. Emellett 7 évre kiutasították Magyarország területéről.

Az ítélet indoklásában elhangzott: a Szegedi Törvényszék arányos büntetést szabott ki, annak sem lényeges súlyosítására, sem lényeges enyhítésére nem látott az ítélőtábla indokot.

A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

Korábban különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék 2018. március 28-án J. N. szerb állampolgárt. A bíróság 7 év börtönre és 7 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása, míg a vádlott és védője enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Tartozás fejében vállalta a csempészést

A vádlott 2017 februárjában megállapodott egy, az eljárás során ismeretlenül maradt személlyel abban, hogy egy utánfutóval marihuánát fog Magyarországon keresztül Németországba szállítani, cserébe a megbízó elengedi 15 ezer eurós tartozását. A megállapodás szerint a vádlottnak akkor kellett volna mobiltelefonon értesíteni megbízóját a leszállításról, amikor Németországba sikeresen megérkezik.

2017. március 28-án a vádlott Szerbiában felkereste az unokatestvérét, aki a vádlott kérésére – munkavégzésre – néhány napra kölcsönadta neki az autóját. A vádlott valójában azért kérte kölcsön a kocsit, hogy annak segítségével a kábítószer tartalmú csomagokat rejtő utánfutót Németországba el tudja vontatni.

2017. március 29-én délután a vádlott útnak indult a vajdasági Stara Pazova városából, majd felvett egy utast a kocsiba. Később a közelben található Ingyia nevű településen egy parkolóban ehhez kapcsolta az utánfutót, amit korábban a megbízója pénzéből vásárolt meg. Ezt követően indultak Magyarországra.
 

Aznap este értek a röszkei határállomásra, ahol a tételes vámvizsgálat során az utánfutó farostlemez borítása alatt a pénzügyőrök 119 darab műanyag csomagot találtak. Ezekben a csomagokban összesen 55.160 gramm nettó tömegű növényi anyag volt, amelyek kannabiszra jellemző kannabinoid vegyületeket, köztük delta-9-THC-t tartalmaztak. A totál-THC tartalom legkevesebb 6.310 grammot tett ki, ami meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak 525 százaléka.

A kocsi utasa nem tudott arról, hogy az utánfutóban kábítószer volt elrejtve.


(leadképünk illusztráció - a szerk.)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 méteres Szeged karácsonyfája - Egy újszegedi előkertből vágták ki a Klauzál téren felállított ezüstfenyőt

15 méteres Szeged karácsonyfája - Egy újszegedi előkertből vágták ki a Klauzál téren felállított ezüstfenyőt
Idén is Újszegedről érkezett A város karácsonyfája. A 45-50 éves ezüstfenyő egy Bal fasori családi… Tovább olvasom