Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Több mint 6 órára lezárták az 55-ös utat, kamion az árokban

Szeged - Árokba borult egy vécécsészéket szállító román kamion csütörtök délután az 55-ös főúton a Maty-éri evezőspálya és a körforgalom között.
A temesvári rendszámú kamion csütörtök délután, nem sokkal négy óra után a havas, csúszós út miatt fordult az árokba. Mivel a szállítóautó nem akadályozta a forgalmat, akkor nem emelték ki az árokból.

A balesetben személyi sérülés nem történt, útlezárás nem volt - tudta meg a delmagyar.hu Szenti Szabolcs hadnagytól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

A kamiont pénteken emelték ki az árokból, a műszaki mentést 16.50-kor fejezték be. Mintegy 6 és fél órán át teljes útlezárás volt ezen a szakaszon. A forgalmat a rendőrség az 502-es út irányába, Röszke felé terelte.

A kamion csütörtök délután a havas, csúszós út miatt fordult az árokba. Fotó: Németh Norbert (galéria)

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. Szakértő 2010. január 25. 20:30
  „2007 karácsonyán az M5-ön egy cseh felségjelzésű, német cég tulajdonában lévő bulgár sofőr által vezetett kamion karambolozott egy szlovák kamionnal. A nemzetközi biztosító azóta is vakarja a fejét. :-)”
 • 47. őrgróf 2010. január 25. 17:28
  „Lehet. Ez olyan, mint bizonyos .... bűnözés. Nem lehet kimondani, mert állítólag nincs. Csak egy kis számolás. Hányan is vannak? Ebből hányan ülnek börtönben? Ez hány százalék? Bezony, a % számítás egy egyszerű dolog, és máris előtted az igazság, bűnözésben, karambolozásban egyaránt. És amikor azt írják hogy német, olasz, stb. rendszámú autó karambolozott, a sofőrök 90 %-a ott is román...”
 • 46. Szakértő 2010. január 25. 17:21
  „Szoktam arra járni. Az elmúlt 3 kamionbalesetnél egynél sem a román kamion volt a vétkes, hanem a magyar személyautós, erről ennyit. Nem akarom különösebben védeni őket, sokan vannak, biztosan szabálytalankodnak is, de nem azért, mert románok. Nyílván osztrák kamionos nem nagyon fog ott galibát okozni, mert nem jár arra. Bár éppen decemberben volt egy angol felségjelzésű autószállító IVECO trailer, angol sofőrrel, aki Deszknél balesetet okozott, majd mikor átrakodták róla a személyautókat, nem ment be az IVECO szervizbe, hanem elindult törött autóval, és Makónál másodszorra is balesetet okozott! Most akkor lehet szidni az angolokat is!”
 • 45. őrgróf 2010. január 25. 00:06
  „44-es, gyere gyakran a 43-asra. ( mármint a 43-as útra!) Azután beszélgethetünk...”
 • 44. Szakértő 2010. január 23. 18:45
  „Romániai MAGYAR! De ne kezdjük már előröl, semmi köze a nemzetiséghez.”
 • 43. őrgróf 2010. január 23. 17:55
  „Csak nem román volt a sofőr? Ugyan már!”
 • 42. Szakértő 2010. január 23. 08:31
  „dobi, a rendőrség először ki sem akart jönni, azt gondolták, megoldják maguk, csak fel kell húzni valakiknek 1-1 sárga mellényt, és kész. Egyébként meg elég lett volna egy-egy forgalomelterelő tábla a szakasz két végére, hogy az az út zárva. Ausztriában is ha valami miatt lezárnak ideiglenesen egy utat, kitáblázzák, és ebből az osztrák megérti, hogy nem lehet arra menni, nem háborog, megy arra, amerre lehet.”
 • 41. okz63 2010. január 23. 08:21
  „"15. hozzászólás Scaba 2010.01.22. 12:04
  ... közútkezelő meg este 8-ra jutott oda, hogy lesózza az 55öst, hol a bánmatos .... voltak 8-ig? "

  Nagyon rosszul tudod, én szerda éjjel jöttem hazafelé Baja irányából és bizony ezerrel már akkor is sóztak.
  De nyugodtan lehet tovább fikázni őket, csak nem érdemes. Ha bajod van, legközelebb menj te is ki sózni...”
 • 40. dobi 2010. január 23. 08:02
  „itt nem a mentéssel volt a gond hanem a szervezéssel... miért kellett sorban állni az autósoknak hosszas sorokban???

  már az elején el kellett volna kezdeni a terelést mert azon a szakaszon meg lehetett volna oldani mindkét irányban...

  csak egy kis csapatmunka kellett volna...”
 • 39. Szakértő 2010. január 23. 06:35
  „nagypappa, nem is vitázol, egyetértünk! :-)”
 • 38. nagypappa 2010. január 23. 04:26
  „Szakértő

  Nem akarok vitázni de az Atalasos buszok és az Edy cég kamionjaitól igyekszem minél messzebb kerülni a pályán mert döbbenet amire képesek.
  Érdekes, ugyanezen sofőrök amint elhagyják kis hazánk területét, (nyugaton) kezes báránnyá szelídülnek.
  Tudom, nem nemzetiségtől függ, ki hogyan vezet, de sajnos vannak szélsőséges esetek.
  Ami, véleményem szerint, legnagyobb baj hosszú ezer kilométereken keresztül tolja neki a pályán, megszokva annak kényelmét biztonságát, letér egy gyengébb minőségű útra , de már régen megszokta a sebességet és azt alig csökkenti és még bejátszik, hogy szemben is jönnek, persze, hogy nehéz alkalmazkodni az új körülményekhez.
  Szerencsére nem sokára kész lesz a pálya Makóig csökken a kockázat.
  Az árokban, bajban soha, senkit nem hagyunk. Nemzetiségtől függetlenül. Rosszat senkinek ne kívánj!
  l”
 • 37. leeannlarue 2010. január 22. 22:45
  „eltört néhány vécécsésze. szar ügy! a jó a dologban, hogy személysérülés nem történt, csak "némi" bosszúsággal meg lehetett úszni a történteket, szerencsé(szé)re.”
 • 36. Szakértő 2010. január 22. 21:33
  „Ha esetleg majd Te kerülsz egyszer bajba, Téged is hagyjanak ott?”
 • 35. antikos 2010. január 22. 21:31
  „Ott kellett volna hagyni, legalább lett volna olcsó véce a cserkón:)”
 • 34. Szakértő 2010. január 22. 21:25
  „Tavaly mikor gurultam a kis autómmal az olasz autópályán Genova felé, a kamionok a külső sávban 30-40 db-os konvojban, szépen egymás után bokáztak lefelé a kikötőbe. Időnként viszont belassult a középső sáv, mert 1-1 kamion 3 km/h sebességkülönbséggel elkezdte előzni az előtte haladó kamiont. Ki nem találnátok, hogy 95%-ban milyen nemzetiségű kamion volt! Nem csigázlak tovább benneteket, ekkor szégyelltem a rendszámtáblámon lévő H betűt, ugyanis természetesen mind magyar kamion volt. A román, bulgár, török stb. be tudott állni a sorba, és haladni együtt, de a magyar nem!
  benzol, persze, kellett lendület, de az nem az egyenes vonalú mozgásból adódó lendület volt, hanem a jég okozta oldal irányú lendület. Hangsúlyozom, a kamion megállt, és utána csúszott le a talaj alatta, 60-80 cm-t megsüllyedt.Ez éppen elég ahhoz, hogy a magasan elhelyezkedő súlypont miatt felboruljon. Ez egy szerencsétlen eset, nem teljes mértékben a sofőr hibája. nem szeretem, ha általánosítanak, hogy így a románok, meg úgy a románok, mert az egy dolog, hogy milyen nemzetiségű, lehet, hogy attól még magyar. Egyébként a tulaj is, meg az egyik sofőr is kiválóan beszél magyarul.”
 • 33. nagypappa 2010. január 22. 21:06
  „Szakértő

  Tegnap nem csak a román kamion alatt csúszott az út, mégis mikorra végig jártam a Duna-Tisza közét "csak" kb tíz autót láttam az árokban, ha belegondolunk, hogy a Derekegyházán árokba borult buszt is román sofőr vezette gyászos a román sofőrök teljesítménye.
  Szegedről reggel 7-kor elindulva 10 Óráig egyetlen sószóró kocsit sem láttam.
  Sajnos láttam az 51-es úton történt halálos balesetet, másodikként értem oda. Egy VW Passat csapódott neki egy Renault kisbusznak. Egy halott és több súlyos sérült lett az eredmény. Úgy láttam a VW Passatban utazók egy temetésre igyekvő cigányok voltak.”
 • 32. benzol 2010. január 22. 20:56
  „azért kellett egy kis lendület is. A képeken gy néz ki mintha a kerekeket megfogta volna a korlát, a tetejét meg továbbvitte a lendület. Persze élőbe nem láttam. És szintén a képek alapján útpadka ide vagy oda mindenképpen felborult volna. Ez a kamion nem csak "éppen" leszaladt az útról. Kár a padkára fogni. Amúgy kétségtelen,hogy sz@r állapotban vannak.”
 • 31. Szakértő 2010. január 22. 20:10
  „Most kivételesen meg kell védjem ezt a román sofőrt. Ő egy 32 éves nemzetközi kamionos múlttal rendelkező sofőr, és nem is száguldozott. Megcsúszott a jégen, és átcsúszott a szemközti oldalra, majd a kamion bal oldala az útpadkán állt meg. Miután megállt a kamionnal, leszakadt alatta a jó kis laza szerkezetű magyar útpadka, és gyakorlatilag álltó helyében borult fel, szépen rá a fákra. Nem azért ment le az útról, mert száguldozott, az áru 90 % is egyben maradt, pedig törékeny áru volt.”
 • 30. h65535 2010. január 22. 18:57
  „A sok bunkó nyomja a gázt ész nélkül. Itt az eredménye!”
 • 29. Misi72 2010. január 22. 16:49
  „A vonat lehet,hogy lasúbb de kevesebb baleset fordul elö. Még is háttérbe szorítják nem a biztonság a fontos!!”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a Szeged Kultúrájáért díjat

Szeged - Szeged Kultúrájáért díjat kapott pénteken Darvasi László író, lapunk munkatársa, Fekete… Tovább olvasom