Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Több mint hat évet kapott a macedón kábítószercsempész

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a kábítószer birtoklása bűntette miatt D. A. macedón állampolgár ellen indított büntetőügyben az I. fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét. Így a vádlott jogerős büntetése 6 év 6 hónap börtön és 7 év Magyarország területéről kiutasítás lett.
Különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék 2017. október 18-án D. A. macedón állampolgárt, és ezért őt 6 év 6 hónap börtönre és 7 év Magyarország területéről kiutasításra ítélte. 

A döntés ellen az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára. 

A vádlott 2017. február 24-én dél körül jelentkezett belépésre Szerbiából Magyarországra a röszkei határátkelőnél az általa vezetett autóval. Az útlevélvizsgálat után ő és utastársa vámvizsgálatra jelentkeztek be, ahol vámköteles árut nem jelentettek be. 

Miután a pénzügyőrnek gyanússá vált az autó, azt másodlagos átvizsgálásra irányította. Ennek során a kocsi pótkerekéből, a kerek feletti részből, valamint a motortérből összesen 65 csomag 20.318 gramm bruttó (nettó tömege: 17.076 gramm) marihuána került elő. Ennek totál-THC tartalma legkevesebb 2.250 gramm volt, amely meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak 1,87-szerese. 

A kábítószert és az elkövetés eszközéül szolgáló autót a rendőrség lefoglalta, a vádlott pedig előzetes letartóztatásba került. Az utasnak nem volt tudomása a szállítmányról. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta - Pilinszky után...

" ...a tárgyi dolgok megszerzése, a ház, az autó, az úszómedence... csak örömök, de nem a boldogság… Tovább olvasom