Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Több mint kétszáz színötös szegedi diák a fotózáson

Kétszázhuszonegy kisdiákot fényképeztünk le tegnap a Szín 5-ös fotózás szegedi nyitó napján. Volt aki laza volt, volt aki pózolt, más elmondta, mi történik, ha megjelenik a képe az újságban.
A kiscipő orra a fehér vonalon, mosoly – szívből vagy kényszerből –, vakuvillanás, és kész a Szín 5-ös kép. Mintha csak megbeszélték volna: a tegnap kezdődő fotózásra sorban érkeztek a diákok a szegedi Technika Házába. Nem volt tumultus, de üresjárat sem. Gyöngyösi Márk, Lovász Ferenc, és Bíró Péter közös képet is akart. Cserébe beszélgetni szerettünk volna velük. – Jó ez nekünk? – tárgyaltak egymás között, majd arra jutottak, hogy nem tudják. Szülői segítséggel meggyőztük őket, így elmondták, hogy Feri íjjászkodik, úszik, Márk zongorázik, rajzol, Peti pedig tájfutó. Márk fontosnak tartotta elmondani, hogy édesapjának, a Szeged Beton VE edzőjének köszönhetően Olaszországban és Budapesten is élt. A legjobb Itália, aztán Szeged. Pest ezekhez képest sehol nincs.

Nyeremények

Játékunk fődíja egy négyszemélyes családi út a Párizs melletti gyermekparadicsomba, Eurodisney-be, a Gold Sun Travel szervezésében. A második helyezett digitális fényképezőgépet, a harmadik Samsung mobiltelefont kap. A 4–6. helyezetteknek 15 ezer forintos Printker vásárlási utalvány adunk át.

– Megjön az újság, anya örül, és felhívja nagyit – foglalták össze, mi történik, amikor a fotójuk megjelenik a lapban.
– Nevessek, vagy komoly legyek? – vívódott egy szőke kisfiú, miközben pólóját ingre cserélte. – Először is köszönj – tanácsolta anyukája. Az utána következő lányok kameraérzékenyebbek voltak, Nikolett kiengedte hosszú haját és pózolt, Anna vezényszóra bájosan mosolygott. Előbbi – édesanyjától tudjuk – a tükör előtt gyakorol, utóbbi versenytáncosként megszokta a figyelmet.
– Tudod mi a fődíj? – támadtuk le Balázst, aki reménykedve kérdezte: plazmatévé? Meggyőztük: a kirándulás Eurodisney-be sokkal jobb.
– Anya, engem is oda fognak hívni? – aggodalmaskodott (vagy reménykedett) egy óvodás, amíg bátyját fényképezték. De róla nem készült kép.

További fotózások

Szeged (Technika Háza, Kígyó u. 4.): június 22., 12–17 óráig; június 26., 12–17 óráig.
Csongrád (Művelődési Központ, Szentháromság tér 8.): június 25., 14–17 óráig.
Makó (Hagymaház, Posta u. 4.): június 25., 13–18-ig.
Szentes (Ifjúsági Ház, Tóth J. u. 10–14.): június 26., 13–17 óráig.
Hódmezővásárhely (Petőfi Sándor Művelődési Központ, Szántó K. J. u. 7.): június 27., 13–18 óráig.
Mórahalom (Aranyszöm Rendezvényház, Röszkei u. 1.): június 27., 14–17 óráig.
Kistelek (Rendezvényház, Kossuth u. 5–7.): június 28., 14–17 óráig.
Mindszent (Művelődési Ház, Szabadság tér 37.): június 28., 14–16 óráig.

Egy óra körül lazán besétált a hatodikos Óvári Tímea. Egyedül érkezett, de nem talált ebben semmi rendkívülit. Elbeszélgettünk az élet dolgairól, arról, hogy első óta kitűnő, és hogy büszkeséggel tölti el, ha a Szín 5-ösök között látja a fotóját. Mások is lezserre vették, volt, aki Tankcsapdás pólóban fényképezkedett.

Balogh Sára és Váradi Imréné kettősére azért figyeltünk fel, mert a kislány és nagymamája között feltűnő volt az összhang. Látszott: a nagyi nem csak alkalmi bébiszitter.
– Állatos könyveket olvasunk, festünk, rajzolunk – sorolta Sára, mi mindent csinálnak együtt. A két kisebb unoka, Hanna és Flóri is szeretik a könyveket – tudtuk meg a nagymamától, akivel a család témakörtől a családnevekig jutottunk, amikor Sára jelezte: most már indulna.

– Savanyú cukor, fakutya – erőlködött Segesvári Csaba fotóriporter, de némelyik diáknak a szája nem, csak a szeme mosolygott. Dömötör Anna volt talán az egyetlen kivétel: neki a komoly kép elkészítése okozott gondot.

A nyitó napon kétszázhuszonegy diákot fényképeztünk le. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárman még Orbán levelét várják

Lázár János tegnap közleményben tudatta szerkesztőségünkkel, hogy a Fidesz vezetése… Tovább olvasom