Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Több patikára hárul az éjszakai ügyelet Szegeden

Szeged - Megbeszélést hívott össze holnapra az ÁNTSZ kistérségi tiszti gyógyszerésze a szegedi patikai ügyeletek újraelosztásáról. Az új rendszerben a Kígyón kívül más gyógyszertáraknak is fel kell vállalniuk az éjszakai ügyelet terheit.
Több szegedi belvárosi patika kapott meghívót a kistérségi tiszti gyógyszerésztől egy holnap délelőtti megbeszélésre. A találkozó témája a szegedi gyógyszertári ügyeletek újraelosztása: a közeljövőben a belvárosi Kígyó patikán kívül más gyógyszertárakat is kötelezhet az ÁNTSZ éjszakai ügyeletre. Erre egy szeptemberi törvénymódosítás ad lehetőséget, mely szerint az ügyeleti munkát arányosan kell megosztani a települési patikák között.

Éjjeli sorban állás a Kígyónál. A belvárosi patika ezután a többi gyógyszertárral osztozik az éjszakai ügyeleten. Fotó: Karnok Csaba

– Egyeztetést tartunk az ügyeletről csütörtökön. Ötleteket és véleményeket szeretnék meghallgatni arról, hogyan lehetne változtatni a jelenlegi rendszeren – mondta el Boros Péter kistérségi tiszti gyógyszerész. Hozzátette: mivel több évtizedes gyakorlatot módosítanának, a holnapi megbeszélés csak az egyeztetési folyamat első lépcsője, döntések egyelőre nem várhatók. De minden bizonnyal azoknak a gyógyszertáraknak kell majd éjszakai ügyeletet vállalni, amelyek a szegedi orvosi ügyeletek közelében működnek. Jelenleg a klinikák, a Szilágyi utcai felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet, valamint a II. kórház ad a városban valamilyen orvosi ügyeletet. A szakember szerint nem lenne célszerű bevonni a külső városrészek – például Dorozsma vagy Újszeged – patikáit, mert ezeket éjszaka nehéz elérni.

Hamarosan táblát kell cserélni minden patikában. A Kígyó az újraelosztás miatt elveszti örökös éjszakai ügyeleti posztját. Fotó: Miskolczi Róbert

Boros Péter nem árulta el, hány patika képviselőjét hívták meg; úgy tudjuk, tizenkét gyógyszertár vezetőjét várják megbeszélésre.

– Az éjszakai ügyelet, bár szükség van rá, terhet és költséget jelent. Csak pár ember csenget be este tíz után, a költség pedig ugyanakkora mint nappal – tudtuk meg Zolnay Krisztától, az évtizedeken át állandó ügyeletesként működő Kígyó patika vezetőjétől. Szerinte most a szokásjog alapján sújtják a Kígyót ezzel a teherrel. Csak az éjszakai ügyeletek miatt plusz két fő diplomás gyógyszerészt kell alkalmazniuk, az éjszakás ugyanis nem dolgozhat másnap.

Olvasóink írták

 • 5. Mese 2007. november 30. 16:21
  „Nekem sem volt még negatív tapasztalatom a Kigyó patikával,mindig kedvesek voltak és türelmesek. Jikanv! Neked muszáj mindenhova beírogatni a hülyeségeidet? Leírtad volna,hogy nincs jó véleményed,aztán kész. Én még nem találkoztam olyan patikussal aki lekezelő lett volna,sőt olyan is volt,hogy beengedtek a pult mögötti szobába,mert egy tükör kellett,hogy bekrémmezzem a herpeszem,vagy ha ott helyben vettem be a gyogyit,amit kiírtak megkérdezték jól vagyok-e,stb.”
 • 4. mz/x 2007. november 28. 10:21
  „Amikor a gyerekkel voltam hajnal 2-kor a Kígyóban az ügyelet után kiváltani a gyógyszereket, akkor kedvesek, gyorsak voltak és tájékoztattak is!Az is jó volt, hogy tudtam hova kell menni gyógyszerért!”
 • 3. ditti 2007. november 28. 09:39
  „Jikanv!
  Te állandóan csak mocskolsz mindenkit, orvost, patikust!
  Az ilyen ember ne vegye igénybe a szolgáltatásaikat ha ennyire szar!!!”
 • 2. Jikanv 2007. november 28. 08:24
  „Ja egyetertek. A patikusok azt hiszik ok szartak a spanyol viaszkot. (de csak csendben mert munka van) Hulyeseg az egesz. Zene kellene es valami elet a patikakba. Akkor talan a seggukbol ki lehetne huzni az EGO dugot is hogy normalisan kezeljek az embert.

  Na Amen ratok es gondolkozzatok el rajta.

  Bennem bizhattok en DOKTOR vagyok!!!!!”
 • 1. katalili 2007. november 28. 07:58
  „Egyáltalán nem bánom,sőt remélem különb kiszolgálás lesz.Értem ezalatt a gyorsaságot a kedvességet illetve a tájékoztatást.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Puha sztrájk a Volánnál Szegeden

Szeged - Reggel fél ötkor kezdődött és hat óráig tartott tegnap hajnalban az autóbuszvezetők sztrájkja Csongrád megyében. Tovább olvasom