Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Több száz hektárnyi erdőt telepítenek a Dél-Alföldön

Több száz hektárnyi erdőt, kocsányos tölgyet, hazai nyárt és akácot telepít a Délalföldi Erdészeti Zrt. (Dalerd Zrt.) Békés és Csongrád megyében - tájékoztatott Fazekas József, a cég vezérigazgató-helyettese.
A szakember elmondta: összesen 650 hektár földterület került a Dalerd Zrt. kezelésébe, amelyek korábban nem hasznosított területek voltak, vagy a földért életjáradékot program keretében váltak állami tulajdonná, és legjobban erdőgazdálkodás útján hasznosíthatók.

Tavasszal már 40 hektárt betelepítettek, most ősszel pedig további 320 hektáron kezdték el a munkát. A földterületek nagyobb része Békés megyében található, ide, a kötött réti talajra kocsányos tölgyet, míg Csongrád megyébe, a Homokhátságra hazai nyárt és akácot ültetnek - közölte a vezérigazgató-helyettes.

A legnagyobb, 240 hektáros betelepítésre váró terület Szarvas közelében, egy korábbi halastó-rendszernél van, de a cég szakemberei ültetnek fákat Gyula, Csorvás, Nagymágocs, Hódmezővásárhely és Ásotthalom közelében is. A 320 hektáros terület betelepítésének teljes költsége mintegy 250 millió forint, ez magában foglalja azt a fafajoktól függően 4-10 éves utógondozási munkát is, ami a csemeték megerősödésig tart - tette hozzá Fazekas József.

A Dalerd Zrt. éves szinten mintegy 140 közmunkást foglalkoztat, tevékenységük mintegy negyedét teszi ki az erdőtelepítéshez kapcsolódó előkészítő munka, a csemeték ültetése és a terület ezt követő gondozása - közölte a szakember.

Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2009. október 09. 12:56
    „Majd elhordjak a vedendo kulturaju, integralodni vagyo allampolgarok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piros párna az elszenesedett romok között

Felismerte élettársa piros párnáját Konkoly István – ő és a szerencsétlenül járt Marika lakott abban a fabódéban, amely még vasárnap este égett le Szegeden. Tovább olvasom