Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Több százan várták a Megasztár stábját a Széchenyi téren

Szeged - Rengeteg tehetséges ember van. A kérdés az, hogy a meghallgatásokon meg tudják-e mutatni a tehetségüket úgy, hogy észrevegyék őket – mondta Till Attila Szegeden, a Megasztár 4 toborzóján.
– Megasztár? Az mi? Eszik vagy isszák?

– Azt eszik is meg isszák is.

– Köszönöm.

Az informatív párbeszéd két idős úr között zajlott le csütörtökön a szegedi Széchenyi téren, ahol a Megasztár 4 stábja toborozta és hallgatta meg a felfedezésre váró tehetségeket. Sokan vannak még rejtett talentumok? – kérdeztük Till Attilától, aki a műsor negyedik szériájának műsorvezetője lesz.

– Szerintem rengeteg tehetséges ember van. A kérdés az, hogy jelentkeznek-e, és a meghallgatásokon meg tudják-e mutatni a tehetségüket úgy, hogy észrevegyék őket. Valószínűleg azért igen, ez eddig is így volt. Rúzsa Magdinál például elég egyértelmű volt már az elején. Amikor AC/DC-t énekelt, már lehetett érezni, hogy ebben a lányban van kakaó.

A produkció készítői most először döntöttek úgy, hogy a nyílt utcán – jelen esetben téren – énekeltetik a jelentkezőket. Tillától tudjuk: Caramel a miskolci meghallgatáson azt mondta, ő annak idején nem mert volna kiállni a többi aspiráns és az utca népe elé. Szegeden mertek. A legtöbben nem is énekeltek rosszul.

Fellépés előtt. Itt kiderült, kiben van kakaó. Fotó: Schmidt Andrea (Fotógaléria)

– Álltam már ennyi ember előtt, de egy kicsit izgultam – mondta a produkciója után a 14 éves Németh Marianna, aki Gyuláról utazott Szegedre a meghallgatás kedvéért. A tömegben egyébként nehezen találtunk Csongrád megyeieket. Jöttek a jelentkezők Bács-Kiskun és Somogy megyéből, de a határon túlról is. Szerbiából utazott Szegedre Bencsik Tamara, a Balkán Express énekesnője – tőle a stáb két számot kért, egy Mariah Carey-dalt és a Cranberries Zombie-ját adta elő.
– Nagy vágyam, hogy a Megasztárban szerepelhessek, de korábban a zenei középiskola, ahová jártam, nem engedett – mesélte Tamara, akit a menedzsere kísért Szegedre.

A kör közepe

A produkciók jellemzően színvonalasak voltak, de így is volt valaki, aki égette a szegedieket. Egy középkorú nő mindenáron énekelni akart valami kemény rockot, és ezt a kívánságát többször ordítva közölte az egyik szervezővel. Álljon sorba a regisztrációhoz – javasolták neki, de ő az Eddával szólva kijelentette: csakis a kör közepére hajlandó állni.

A kisteleki Rabi Anikóval nem volt menedzser, és még egyetlen fellépés sincs a háta mögött, eddig ugyanis csak otthon, a négy fal között énekelt. – Nem egy fürdőszoba – mutatott a Széchenyi térre, de láthatóan nem volt ideges.

A meghallgatás harmadik órájában Rúzsa Magdi is belehallgatott a produkciókba. A jelentkezők autogramot és tippeket kértek tőle, hogyan győzzék le a lámpalázukat. Ne érdekeljen semmi, csak add ki a hangodból, ami kifér – tanácsolta a Megasztár harmadik szériájának győztese.

– Az egyéniség műfajfüggetlen – ezt már Till Atilla mondta. – Hogy kit érdekes nézni a színpadon, kit érdemes hallgatni, az nemcsak az éneklésről, hanem valami egyediségéről is szól. Egy kis misztérium, hogy ki az, aki középen állhat, és ki az, aki nem.

Olvasóink írták

 • 6. Szálas Tünde 2008. július 13. 15:01
  „Nagyon örültem hogy ott lehettem rengeteg élménnyel és barátokkal gazdagodtam örülök hogy átélhettem ez a csodás napot ennyi jó emberrel nekem már ezért megérte elmenni Kecskemétről Szeged vrosába :D”
 • 5. balazs_88 2008. július 11. 19:20
  „Hát akkor ne nézd....”
 • 4. DISY 2008. július 11. 17:44
  „Ősztől ismételten kapjuk a tv-n keresztül a szugerálást, mert ők tudják nekünk mi a jó holvannak azok a szépidők amikor a KI MIT TUD-nak még értelme volt,azokat az énekeseket ma is szivessen halgatjuk.Ma már az a frankó,hogy egy kazal tizen éves szexuálissan érett emberke csápol az első sorban.megint egy dolog amiért NE nézzzekk TV-t .”
 • 3. almasándor 2008. július 11. 14:58
  „Ha én arra mentem volna, gyorsan elsiettem volna, hogyTilla és Magdi szóhoz sem juthatott volna!”
 • 2. lakme 2008. július 11. 09:12
  „hat a lanyommal arra setaltunk, es azt lattuk, hogy gyakorlatilag bohocot csinaltak a fiatalokbol... kaptak egy mikrofon, ami nem szolt, a szabadterben szetterjedo hang gyakorlatilag elvezhetetlen es ertekelhetetlen... az enekestol ugy ket meterre par onmagat zsurinek nevezo szerintem semmilyen kvalitassal nem rendelkezo itesz, egy hosszu asztalnal egy csomo ugyanilyen ifju, ugy, hogy az eloadot nem is lattak...nem is lathattak...hat biztosan igy kel ezt csinalni...az orszag egyik fele a masikbol el”
 • 1. sándoralma 2008. július 11. 06:30
  „Ööö... Mi is ez? Uhrin Benedek kerestetik? Én egyet sem láttam. Tessék mondani, azért még ember vagyok?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dugó, szűkület, terelés – Közlekedési Ki mit tud? Szegeden

Szeged - A megadugó keddtől várható az Anna-kúti csomópont lezárásával. Ám addig és még azután is… Tovább olvasom