Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Több százezren használták a Csongrád megyei határátkelőket a hosszú hétvégén

A várakozási idő Röszkén és Csanádpalotán csütörtök reggeltől hétfő estig rövid időszakokra elérte a két órát is, de átlagosan egy órás sor volt.
Több mint 392 ezer utazó használta a hosszú hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik csaknem 110 ezer járművel lépték át az országhatárt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket teljes kapacitáson működtette. Több alkalommal plusz sávokat nyitottak a dinamikusan megnövekedett forgalom kezelésére, emiatt nem volt szükség terelésre.

A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások Húsvét alkalmával szabadságra indultak. A legkritikusabb időszak kilépő irányba Nagypéntek volt. Azt követően mindkét irányban azonos nagyságú volt a forgalom, majd vasárnap és Húsvét hétfőn már a belépő utasok száma nőtt meg.

Egy átlagos napon 10-12 ezer utas veszi igénybe a Röszke- és a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyet is. Az ünnepi időszakban ez a szám akár 60 ezerre is nőhet.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a jövőben is a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével célszerű tájékozódni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővül a szentmihályi focipálya, a Zápor út mentén kerékpárutat építenének

Kedden ülésezett a jogi bizottság, több településfejlesztési döntés is született, ezeket pénteken a… Tovább olvasom